Adana BAŞSAVCI YELDAN’DAN YENİ ADLİ YIL MESAJI

BAŞSAVCI YELDAN’DAN YENİ ADLİ YIL MESAJI

01.09.2014 - 16:42 | Son Güncellenme:

.

BAŞSAVCI YELDAN’DAN YENİ ADLİ YIL MESAJI

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 2014-2015 adli yılının, her türlü şiddetin son bulduğu, tüm hak ve özgürlüklerin hayata geçirildiği, barış içinde hukukun vuku bulduğu bir yıl olması temennisinde bulundu.
Yeldan, yeni adli yılın başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajında, toplumların devlet kurma talebinin adalete bağlı olarak geliştiğini belirterek, "Adalet; toplum, devlet ve birey arasında en temel ve gerçekçi bir bağdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, bu durumu ’İstiklal, istikbal, hürriyet; her şey adaletle kaimdir’ sözleriyle ifade etmiştir” dedi.
TÜRKİYE’NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK ADALET SARAYI
Adana’da kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli çalışmalar yaptıklarını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan, bölge halkına daha hızlı hizmet sunmak, daha verimli çalışmak ve yargının iş yükünü azaltmak amacıyla çeşitli projeler hazırladıklarını, bu çalışmalardan en önemlisinin Türkiye’nin 3. büyük adliyesi konumunda projelendirilen yeni Adana Adalet Sarayı olduğunu söyledi. Projeyle ilgili bilgi veren Başsavcı Yeldan, “Türkiye’nin 3’üncü büyük adliyesi olarak hizmete girmesi planlanan Adana Adliye Sarayı inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte. Çok yakın zamanda adliye sarayımızın temelini atacağımız müjdesini vermek istiyorum. Toplam 16 bölümden oluşacak yeni binamız, 28 bin metrekaresi çevre düzenlemesi olmak üzere toplam 58 bin metrekare alana inşa edilecek” diye konuştu.
Başsavcı Yeldan, Yargıtay ile ilk derece mahkemeleri arasında kurulacak üst derece mahkemesi olan Bölge Adliye Mahkemesi binası inşaatının da son hızıyla sürdüğünü vurgulayarak, binanın 2015 yılı temmuz ayına kadar tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE YENİ MERKEZ
Yeni adli yılda son dönemde hızla artan ve toplumun kanayan yarası haline gelen uyuşturucuyla mücadele konusuna yoğunlaşacaklarını belirten Başsavcı Yeldan, “Kentimizde, 2013 yılında 5 bin 109 kişi hakkında uyuşturucu ticareti ve kullanma suçundan işlem yapıldı, 16 ton esrar, 620 kilogram eroin, 112 gram kokain ve 22 gram da bonzai ele geçirildi; 2014 yılının ilk 6 ayında da 2 bin 586 kişi hakkında uyuşturucudan işlem yapılırken, 5 ton 600 kilogram esrar, 410 kilogram eroin, 160 gram kokain ve 77 gram bonzai ele geçirildi. Bu istatistik verilerin düşürülmesi için Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğümüz ile Terör- Uyuşturucu- Teknik ve Organize Suçlar Büromuz, ortak çalışmalarıyla uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti ile ilgili mücadeleye hız verecek. Son günlerde kullanımı artan sentetik uyuşturucu başta olmak üzere uyuşturucu kullanımını önlemek amacıyla bu konuda eğitim ve takip yapmak üzere en kısa sürede bir merkez kurulmasına ilişkin çalışma başlattık” dedi.
Başsavcı Ali Yeldan, yeni adli yılda Adana Adliyesi olarak Adana’ya yakışır adalet hizmeti sunmak, adliyemizi, bölgemiz ve ülkemizin en saygın adliyeleri arasındaki yer almasını sağlamak için gayret göstereceklerini vurgulayarak, “Yeni adli yılın ülkemiz ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Adli yılın yargının mevcut sorunlarının çözüldüğü, isabetli ve adil kararların verildiği, verilen kararlarını toplumun her kesiminin vicdanında karşılık bulduğu, adalete olan inanç ve güvenin güçlendiği bir yıl olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.