Batman Batman'da "Kur'an Ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi" Konferansı

Batman'da "Kur'an Ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi" Konferansı

26.04.2018 - 15:02 | Son Güncellenme:

.

Batmanda Kuran Ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi Konferansı

BATMAN (AA) - Batman İl Müftülüğü tarafından "Kur’an ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi" konulu konferans düzenlendi.

Haberin Devamı

Vali Ahmet Deniz, İl Kültür ve Turzim Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen konferans öncesi yaptığı konuşmada, dinlerin bütün dünyada istismar edildiğini söyledi.

Bütün dinlere bakıldığında kötülüğe yer olmadığının görüldüğüne işaret eden Deniz, şöyle devam etti:

"Güzel şeyler vardır. Fakat insanoğlu menfaatleri uğruna, cehennemini dünyada var ediyor. Ne zaman ki İslamiyetin maneviyatından uzaklaştık tökezlemeye başladık. O yüzden tekrar kendi değerlerimize dönmek zorundayız. Neden İslam ülkelerinde kan ve gözyaşı var. Bilim öğrenmek zorundayız. Okumuyoruz kulaktan dolma haberlerle hareket ediyoruz."

Vatandaşlara okumalarını ve çocuklarını da okutmaları tavsiyesinde bulunan Deniz, "Müslüman her alanda olmak zorundadır. Her yerden iyi olmak zorundayız." dedi.

Haberin Devamı

İl Müftüsü Turgut Erhan da dinlerin toplumların olmazsa olmaz, en önemli vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirtti.

Doğru kaynak öğrenildiğinde birlik ve dirliğe katkı, doğru kaynaktan öğrenilmediği zaman da dinin istismara sebep olduğunu anlatan Erhan, "Dinin nasıl istismarı edildiğini çok yakın bir zamanda hepimiz gördük.15 Temmuz hanin darbe, doğusuyla-batısıyla vatandaşlarımızın erdemli duruşuyla savruldu. Biz doğru bilgiyi aktarmakla mükellefiz. Hepimizin en temel görevleri arasındadır. Bizler Kur'an ve sünneti kendimize yol etmeliyiz."

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Fatih İldeş, "Kur’an ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi" konulu konferans verdi.