Gündem Batman’da yığınak girişimi önlendi

Batman’da yığınak girişimi önlendi

30.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’nın yığınak yapıp hendek ve barikatlarla girişleri engellediği il ve ilçelerdeki operasyonlar sona yaklaşırken, Batman’da benzer bir girişim vatandaşların ihbarıyla boşa çıkarıldı

Batman’da yığınak girişimi önlendi

PKK’nın, Cizre, Silopi, Sur, Yüksekova, Şırnak ve Nusaybin’den sonra Batman’da da yığınak yapıp hendek kazmayı planladığı, bu girişimin vatandaşların ihbarıyla önlendiği anlaşıldı.

Batman’da polisi arayan vatandaşlar PKK’nın yığınak hazırlığında olduğunu ihbar etti. Bunun üzerine güvenlik güçleri yaptıkları araştırma sonucunda teröristlerin mühimmat gömdükleri yeri halkın tarifi ile tespit etti. Yapılan operasyonda 11 kalaşnikof, 19 şarjör ve 5 bin mermi ele geçirildi. Teröristlerin, güvenlik güçlerinin gelişini fark edip silahlarını almadan bölgeyi terk ettikleri öğrenildi.

Evler arası tünel
Şırnak il merkezinde 77 gündür süren operasyonlarda ise teröristlerce tuzaklanan birçok el yapımı patlayıcı belirlenerek kontrollü şekilde imha edildi. Operasyonda ayrıca, teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat, aralarında hücum yelekleri ve el telsizinin de olduğu teçhizat ve tıbbi malzeme ele geçirildi. PKK’lılar tarafından bölgedeki evlerin içine kazılan ve uzunluğu 10-15 metreyi bulan tüneller de tespit edildi. Kentte az sayıda teröristin kaldığını ifade eden güvenlik kaynakları, son 48 saatte aralarında örgütün Dicle mahallesi sorumlusu Erdal K.’nın da bulunduğu 22 PKK’lının öldürüldüğünü belirtti. Erdal K’nın beraberindeki örgüt üyeleriyle kaçmaya çalışırken öldürüldüğü öğrenildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, önceki gün bölgeden kaçmaya çalışan 1 terörist öldürüldü. Şırnak’ın Uludere ilçesinde ise 2 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Kabloyu fark ettiler
- Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nın 100 metre yakınında yol kenarındaki kabloyu fark eden vatandaşlar ihbarda bulundu. Güvenlik güçleri, rögarın içersine PKK’lı teröristler tarafından yerleştirilmiş el yapımı patlayıcıyı tespit etti. Bomba imha uzmanlarının yaptığı inceleme sonrası el yapımı patlayıcı kontrollü olarak patlatıldı. Patlamada çevredeki evlerin camları kırılırken, 2 metre derinliğinde 5 metre genişliğinde çukur oluştu.
- Kars-Erzurum karayolunun Keklikdere mevkiindede terör örgütü mensuplarınca yol kenarına tuzaklanmış el yapımı bomba kontrollü olarak patlatıldı.