Batman Batman'dan 100 Öğrenci Çanakkale'yi Gezdi

Batman'dan 100 Öğrenci Çanakkale'yi Gezdi

20.05.2018 - 15:50 | Son Güncellenme:

.

Batmandan 100 Öğrenci Çanakkaleyi Gezdi

BATMAN (AA) - Batman'dan 100 öğrenci, Kardeşlik İçin Çanakkale'deyiz, 103 Yıl Sonra Yeniden Projesi kapsamında Çanakkale'yi gezdi.

Haberin Devamı

Türkiye Kardeşlik Birliğince (TÜRKAB), Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi ve Türk Kızılayı desteğiyle hayata geçirilen Kardeşlik İçin Çanakkale'deyiz, 103 Yıl Sonra Yeniden Projesi kapsamında Çanakkale gezisi düzenlendi.

Gezi programı Batman'dan 100 öğrencinin katılımıyla yapıldı,

Programa katılan öğrenciler, rehberler eşliğinde kentteki tarihi ve kültüre mekanları gezdi, 50 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla Şehitler Abidesi'ne yürüdü, burada İstiklal Marşı okudu.

TÜRKAB Genel Başkanı Sait Ali Arslan, yaptığı açıklamada, amaçlarının gençlere milli şuuru ve milli bilinci aşılamak olduğunu belirtti.

Sadece Batman'da değil doğunun bütün illerinde bu programları yapacaklarını anlatan arslan, "Çanakkale'deki ecdadımızın ruhuna bir fatiha okuyabilme, onlarla tekrar hemhal olabilmek, ülkemizin doğusuyla batısının beraber, kardeş olduğunu göstermek adına gençlerle beraber yollardayız." dedi.

Haberin Devamı

Geziye katılan öğrencilerden Şükran Yıldırım, Çanakkale destanın yazıldığı toprakları görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yazarlar