Gündem Baykal’ın dosyası ayrılmayacak

Baykal’ın dosyası ayrılmayacak

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin olduğu öne sürülen görüntülerin yayımlanmasıyla ilgili FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 171 sanığın yargılandığı davada Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz, dosyanın ayrılmasını talep etti.

Baykal’ın dosyası ayrılmayacak

Ancak mahkeme talebi reddetti. Kaset işini yaptığı söylenen bir Diyarbakır milletvekilinin dosyasının ayrıldığını öne süren Yılmaz, “Bir kısım FETÖ yöneticilerini aklayacak bu iddianamede, sadece şube müdürleri ve polis nezdinde cezalandırılması, siyasilerin tamamıyla devre dışı kalması, 8 yıldır soruşturmayı bekleyen bizleri tatmin etmemektedir” dedi.

Haberin Devamı

‘Bir milletvekili yaptı’

O.A. isimli şahsın ifadesinde, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in, “Diyarbakır milletvekili olan bir kişinin bunu yaptığını” öne sürdüğünü aktardığını belirten Yılmaz, bunun üzerine savcılık dosyasına ifadelerin konulduğunu ancak dosyanın ayrılıp Akyürek hakkında ayrı soruşturma açıldığını savundu. Yılmaz sonra soruşturmaya yer olmadığına karar verildiğini öne sürerek, bu karara karşı itirazda bulunduklarını ve bunların da reddedildiğini ifade etti. Yılmaz, o zamanki iddialarda adı geçen Ramazan Akyürek’in bu dosyanın sanığı olarak yer aldığını, ancak söz konusu Diyarbakır milletvekiline ilişkin bir ifadenin dahi olmadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

‘Siyasiler ayıklandı’

Yılmaz, “Savcılığın soruşturma dosyasında, gerek Deniz Baykal’ın gerekse bizim ısrarla bu dosyanın kapsamlı olarak araştırılmasını istememize rağmen ve bu işte sadece cemaat değil, siyasilerin de olabileceğini söylememize rağmen tüm siyasilerin dosyadan ayıklanarak sadece bir kısmının burada yer alması bizim açımızdan sorun teşkil etmektedir” dedi. Ancak mahkeme dosyanın ayrılması ve iddianamenin iadesi talebini reddetti.

‘8 YILDIR BEKLİYORUZ’

Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz duruşmada, 30 Nisan 2010’da yapılan çekimlerin Nesrin Baytok’un evinde Deniz Baykal’a ait olduğu iddiası bulunduğunu söyledi. Yılmaz, 6 Mayıs 2010’da yayımlanan kasete ilişkin iki emniyet, bir jandarma raporu bulunduğunu belirterek, “Bu raporlarda kasetlerin orijinal olmadığı, yüz detaylarının belli olmadığı ve kurgulandığı çok açık yer almaktadır” dedi. Yılmaz, emniyet raporlarında, kasette yüzlerin belirgin olmadığı söylenirken o evde çekilmiş olsa dahi, bunun Deniz Baykal’a ait olduğunu savcılığın nasıl iddia ettiğini sordu. Yılmaz, “Bu deliller değerlendirilmediği için dosyamızın tefrik edilmesini istedik. İddianamenin iadesi gerekir. Çünkü bir kısım FETÖ yöneticilerini aklayacak bu iddianamede, siyasilerin devre dışı kalması, 8 yıldır soruşturmayı bekleyen bizi tatmin etmiyor” dedi. Mahkeme avukatın taleplerini kabul etmedi.

Haberin Devamı