Ege Bayraklı’da kadına şiddete sert tepki

Bayraklı’da kadına şiddete sert tepki

20.03.2018 - 01:29 | Son Güncellenme:

Bayraklı Belediyesi, kadına şiddete karşı dikkat çekmek amacıyla seminer düzenledi. Başkan Hasan Karabağ, “Şiddetin her türlüsüne karşıyız, kadınların yanındayız” dedi

Bayraklı’da kadına şiddete sert tepki

Bayraklı Belediyesi, Gümüşpala Kütüphanesi’nde ‘Kadına şiddete hayır’ konulu seminer düzenledi. 7’den 70’e herkesin yararlandığı birer cazibe merkezi haline gelen tam donanımlı kütüphanelerde bir araya gelen vatandaşlar hem sosyalleşiyor hem bilinçleniyor. Polis memuru Barış Demirgüneş, tarafından verilen seminerde kadınlara özellikle eşleriyle olan ilişkilerinde maruz kalınan olaylarla ilgili bilgiler aktarıldı. Şiddetin her türlüsünün suç olduğunu belirten Demirgüneş, devletin çıkardığı kanunlarla kadınların her zaman yanında olduklarını kaydetti, sıkıntılı bir durumda 155 polis ihbar hattını aramalarını söyledi.

Haberin Devamı

‘Kınıyoruz’

Şiddete karşı farkındalık yaratmak için çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “28 semt merkezimiz ve 15 kütüphanemizde yıl içinde sürekli çeşitli konularda seminerler düzenliyoruz. Özellikle sağlık ve sosyal alanlarda gerçekleştirilen seminerlerimize kadınlar ilgi gösteriyor. Seminerler sonrası vatandaşlarımız buradan bilgi edinerek çıkıyor. Belediye olarak toplum polisimizle işbirliği yaptık. Son seminerde kadınlarımız bu konuda haklarını detaylarıyla öğrenme fırsatı buldu. Bizler şiddetin her türlüsüne karşıyız ve desteklerimizle her zaman onların yanındayız. Seminerlerimiz devam edecek” dedi.