Ekonomi Bayram'da tatile çıkacaklara uyarı! 'Mutlaka kontrol edin'

Bayram'da tatile çıkacaklara uyarı! 'Mutlaka kontrol edin'

09.09.2016 - 12:39 | Son Güncellenme:

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı'nda milyonlarca insanın seyahat edeceğini belirterek, "Yolcular seyahat edeceği firmadan biletini alırken koltuk numarasını ve adını mutlaka kontrol etmeli. Yetki belgesi sahibi firmaları tercih etmelidir." uyarısında bulundu.

Bayramda tatile çıkacaklara uyarı Mutlaka kontrol edin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı'nda milyonlarca insanın seyahat edeceğini belirterek, "Yolcular seyahat edeceği firmadan biletini alırken koltuk numarasını ve adını mutlaka kontrol etmeli. Yetki belgesi sahibi firmaları tercih etmelidir." uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Palandöken, yazılı açıklamasında, bazı firmaların, aile ve grup halinde yapılan seyahatlerde tek bilet kestiğini ve o bilete bir kişinin ismini yazarak kaç koltuk satılmışsa, o koltukların numarasını yazdığını, bu uygulamanın yanlış olduğunu belirtti.

Seyahat esnasında her yolcunun isminin yazılı olduğu ayrı ayrı bilet kesilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Kesinlikle bir bilete toplu olarak tek isim ve toplu koltuk numarası yazılamaz. Çünkü kaza anında sigortadan faydalanacak kişinin bilette ismi yazılı olması gerekir. Bilette ismi yazılı olmayan sigortadan faydalanamaz." ifadelerini kullandı.

Palandöken, kazazedelerin tedavilerinin mutlaka seyahat ve koltuk sigortalarından karşılanması gerektiğinin önemine dikkati çekerek şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Toplu taşıma araçlarının karıştığı trafik kazalarında nedense seyahat sigortasına ait poliçelerin hastanelere tedavi sırasında ibraz edilmediği ve yaralıların kendi özel sağlık sigortalarından tedavi edildikleri görülüyor. Hastane görevlilerinin, yaralıların seyahat sigortalarını sorgulaması gerekmektedir. Tedavi giderlerinin başka sigorta sözleşmeleri ile teminat altına alınmış olsa bile kaza durumunda söz konusu giderler öncelikle seyahat sigortasından karşılanmalıdır. Bu nedenle her bilete isim yazdırmak sorumlu vatandaşlığın gereğidir."