Gündem Bayram dönüşü trafik çilesi

Bayram dönüşü trafik çilesi

11.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

9 günlük bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte başlayan dönüş trafiği dün de devam etti. Büyük İstanbul Otogarı, Yenikapı Feribot İskelesi’nde dönüş yoğunluğu yaşanırken araçlar uzun kuyruklar oluşturdu

Bayram dönüşü  trafik çilesi

Ramazan Bayramı dolayısıyla 9 günlük tatilini şehir dışında geçiren vatandaşların İstanbul’a dönüşleri sürüyor. Bayrampaşa’da bulunan Büyük İstanbul Otogarı girişinde sabah saatlerinden itibaren yoğunluklar yaşanırken, tatilcilerin dönüşü nedeniyle uzun otobüs kuyrukları oluştu. Otobüslerin oluşturduğu uzun kuyruklar nedeniyle bazı vatandaşlar yola yürüyerek devam etmek zorunda kaldı. İstanbul’da tatilini geçiren vatandaşların da memleketlerine dönmeye başlaması otogarda yoğunluğu arttırdı. Peronlara girerek yolcularını indirmek isteyen birçok otobüs, otogar girişindeki yoğunluk nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kaldı. Beklemek istemeyen bazı vatandaşlar otobüslerinin trafikte sıkışması üzerine valizlerini alarak otobüsten indi. Büyük İstanbul Otogarı’nda bekleyen taksi şoförleri ise, perşembe gününden itibaren dönüşlerin başladığını ve işlerinin çok yoğun olduğunu belirtti.

5 km’lik kuyruk

İstanbul’a bağlanan otoyollarda da araç yoğunlukları yaşandı. Kocaeli ve İstanbul’a doğru seyreden araçların 5 kilometrelik kuyruk oluşturduğu gözlendi. Dönüş yoğunluğu Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde de yaşandı. Bayramı Türkiye’de geçirdikten sonra yaşadıkları ülkelere dönmek isteyen gurbetçiler, havalimanı girişlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. 9 günlük tatili değerlendirmek için KKTC’den Türkiye’ye geldiğini söyleyen Mehmet İnan, “Havalimanının girişinde ve pasaport noktasında yo ğunluk var. Burada sanırım biraz bekleyeceğiz. Gelişte de böyleydi” ifadelerini kullandı. Tatilin son gününde İstanbul’a dönen vatandaşlar yeni açılan Osmangazi Köprüsü’nü tercih etti. Tatil boyunca ücretsiz hizmet veren Osmangazi Köprüsü’nde yoğunluk yaşanırken, geçtiğimiz yılların gözdesi arabalı vapurlar ise fazla tercih edilmedi. Körfez geçişinin gözdesi olan İDO’ya ait Yalova’daki Topçular İskelesi’nde ise sakinlik göze çarptı.