Gündem Bayramiç’deki zehir tehdidi devam ediyor

Bayramiç’deki zehir tehdidi devam ediyor

05.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine 5 kilometre mesafede, Kazdağları’nın eteklerinde, ilçenin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan baraj havzasındaki zehirli madde içeren yüzlerce zirai ilaç kutusuyla ilgili hala herhangi bir çalışma yapılmaması tepki çekti.

Bayramiç’deki zehir tehdidi devam ediyor

Şubat ayında, kuvvetli lodoslarla birlikte Kazdağları’ndaki karların hızla erimesi sonucu bölgedeki meyve bahçeleri ile tarım arazilerinden yağmur sularıyla taşınan yüzlerce zirai ilaç kutusu, barajın belli bölgelerinde adacık oluşturdu. Ancak yaz aylarında barajdaki su miktarının azalıp, baraj havzasının büyük bölümü kara parçasına dönüşünce, geçen 27 Eylül’de, zehirli atık tehlikesinin boyutu daha net görüldü. Barajdaki zirai atık sorunu hala çözüme kavuşturulamadı. Sonbahar yağmurlarıyla birlikte atıkların ya da atık kutularının içindeki zehirli kalıntıların baraj suyuna karışacağı uyarısına rağmen; ne Bakanlık, ne Valilik, ne de Kaymakamlık harekete geçmedi.

Haberin Devamı

‘Ne zaman toplatılacak’

Şimdi vatandaşlar; üzerlerinde, kullanıldıktan sonra kesilmesi uyarısı bulunan ilaç kutularının yetkililerce toplanarak imha edilip edilmeyeceğini merak ediyor.

Bayramiç’te çobanlık yapan Şevki Taşkıran “Her yerde zirai ilaç kutusu var. Zehir, her yere saçılıyor. Hayvanlarımız barajdan su içiyor” dedi.