Ekonomi Bazı eşyalara ilave vergi...

Bazı eşyalara ilave vergi...

12.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tuvalet kâğıdı, saat, ayna, takvim, kalem ile plastik, kâğıt, ağaç, bambu, seramik, cam, bakır ve alüminyumdan ürünlerin de aralarında yer aldığı çeşitli eşyaların ithalatında yüzde 6 - 25 arasında ilave gümrük vergisi alınacak.

Bazı eşyalara  ilave vergi...

Bakanlar Kurulu’nun konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haberin Devamı

Buna göre, İthalat Rejimi Kararına ek liste ve tabloda gümrük tarife pozisyonu ile isimleri belirtilen, aralarında plastik, kağıt, ağaç, bambu, seramik, cam, bakır ile alüminyumdan bazı ürünlerin yanı sıra tuvalet kağıdı, ayna, zarf, takvim, boya, kalem ile çeşitli saat türlerinin yer aldığı eşyaların ithalatında yüzde 6-25 arasında ilave gümrük vergisi uygulanacak.
Bu kapsamında tahsil edilecek ilave gümrük vergisi oranları, toplam vergi oranı Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanunda gösterilen hadlerin yüzde 50 artırılmış düzeyini aşamayacak. Aşması durumunda söz konusu kanunda gösterilen hadlerin yüzde 50 artırılmış düzeyi uygulanacak.

Yüzde 3.83 artış

Bu arada motorlu taşıtlar vergisinden, emlak vergisi ve pasaportlara kadar birçok mal ve hizmette vergiler 2017 yılında otomatik olarak yüzde 3.83 artacak.

Haberin Devamı

Hükümetin, gelecek yılın vergilerinin artışında esas alınacak yeniden değerleme oranını yüzde 3.83 olarak belirlediği tebliğ Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Yeniden değerleme oranı Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi’nin Ekim ayındaki 12 aylık ortalamalarına göre belirleniyor.