Teknoloji BBC'nin ilk AR uygulaması telefonunuzla tarihi eserleri keşfetmenizi sağlayacak

BBC'nin ilk AR uygulaması telefonunuzla tarihi eserleri keşfetmenizi sağlayacak

12.02.2018 - 17:01 | Son Güncellenme:

BBC, VR, 360 derece video gibi alanlarda yapılan çalışmaları destekliyordu. BBC, kısa süre sonra kendi oluşturduğu ilk artırılmış gerçeklik uygulamasını çıkartacak.

BBCnin ilk AR uygulaması telefonunuzla tarihi eserleri keşfetmenizi sağlayacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

BBC, bu sabah bahar aylarında BBC2 kanalında yayına girecek olan Civilisations adlı diziyle birlikte bir AR uygulaması çıkartacağını açıkladı. Dizi, İngiliz kültürünün ve onun arkasındaki tarihin temellerini incelemek ve zaman içinde, bugün olduğumuz yere götüren önemli eserler ve mimariyi keşfetmek için hazırlandı. İlk versiyonu 1969 yılında çekilen dizi yeni sürümüyle piyasaya çıkarken, AR uygulaması da diziye olan ilgiyi arttıracağa benziyor.

AR uygulaması kullanılarak insanlar, dizide gösterilen birçok tarihi eseri telefonlarından inceleyebilecekler. B Tarihi eser meraklılarının ilgiyle bekledikleri dizi, bahar aylarında insanlarla buluşacak.

Kullanıcılar, telefonlarından bu uygulamayı kullanarak eserlerden bazılarının sanal olanlarını inceleyebilecekler. Uygulama, birçok tarihi sergiyi sanal yolla gezebilme imkanı sağlıyor. Sergilere Torquay Müzesi'nden bir Mısır mumesi, Galler Ulusal Müzesi'ndeki Rodin'in Öpücüğü ve İskoçya Ulusal Müzesi'nden Umbrian Madonna ve Çocuk eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Uygulamanın, önümüzdeki haftalarda hem iOS hem de Android'de kullanıma sunulması bekleniyor.