Dünya Bebek file suda tedavi

Bebek file suda tedavi

06.01.2017 - 09:16 | Son Güncellenme:

Tayland’da köylülerin kurduğu kapanda bacağı yaralanan 5 aylık fil, suda egzersizle tedavi edilmeye çalışılıyor. Veterineri, "Bebek olduğu için ilk başta korktu. Ancak filler tabiatı gereği suyu çok sever" diyor.

Bebek file suda tedavi

Tayland’ın Chanthaburi bölgesinde köylülerin kurduğu tuzağa yakalanan 5 aylık fil Bah Jam’ın yaralanan sol ön bacağı, suda tedaviyle iyileştirilmeye çalışılıyor.

Haberin Devamı

Pattaya’daki Nong Nooch Tropikal Botanik Bahçesi’nde tedaviye alınan filin yarası önemli ölçüde iyileşse de, hayvan ağırlığını yaralanan bacağına vermemeye çalışıyor.

Veteriner Padet, suda üç kez egzersiz yaptırdıkları filin ilk başta sudan çekindiğini belirtti. Tedavinin iki ay sürebileceğini belirterek “Bebek olduğu için ilk başta korktu. Ancak filler tabiatı gereği suyu çok sever” dedi.

Tayland’ın ‘ulusal hayvanı’ olarak kabul edilen filler, turistlerin de ilgisini çekiyor. Tayland’da yaklaşık 3 bin 700 vahşi filin yanı sıra 4 bin kadar da evcilleştirilmiş filin bulunduğu tahmin ediliyor. Ülkedeki vahşi fil nüfusu, ormanların azalması, kentleşme ve dişleri için avlanmalarından dolayı çok azaldı.

Haberin Devamı

Kaynak: Al Jazeera Türk