Gündem Bebeklerde ateşli hastalıklar nelerdir?

Bebeklerde ateşli hastalıklar nelerdir?

25.04.2018 - 11:09 | Son Güncellenme:

Hepimizin bildiği gibi yetişkinlerden önce bebek hastalıkları çok dikkat gerektiren bir unsurdur. Bebekleri sık sık kontrol etmek, ateşi var mı yok mu diye bakmak çok önemlidir. Ateşin yükselmesi durumunda bebeğin havale geçirme riski artar. Eğer ateş bir uzman doktor tarafından kontrol altına alınmazsa ve bebek havale geçirirse, bebeğin tüm hayatını etkileyecek ciddi ve kalıcı sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.

Bebeklerde ateşli hastalıklar nelerdir

Bebeğin ateşi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Haberin Devamı

Bebeğinizde keyifsizlik, iştahsızlık ve sürekli ağlama durumu gözlemliyorsanız ateşini kontrol etmenizde fayda vardır. Bebeklerde ateşlenme önemli olup kesinlikle aksatmamalıdır aksi takdirde bebek havale geçirir ve bu durum da bebeğin beyninde ve vücudunda kalıcı hasarlara yol açabilir. Bebeğinizin ateşinin yükseldiğini düşünüyorsanız ateş ölçer aleti ile ateşin derecesi kontrol edilmeli ve eğer yüksek derecede ise derhal bir sağlık kuruluşuna götürülmelidir. Bebek ateş ölçerlerin çeşitlerini sıralayacak olursak;

• Dijital gösterimli beden derecesi,

• Tüm vücudu ölçen ateş ölçerler,

• Ağız yolu ile ve koltuk altı ateş ölçerler,

• Temassız ateş ölçerler,

• Alından hareket sağlayarak ateş ölçerler,

Haberin Devamı

gibi piyasada birçok ateş ölçerler mevcuttur. Doktorunuza danışıp en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin sağlığı için ateşlenme riskini sürekli kontrol altında tutmanız gerekmektedir.

Bebeği ateşli hastalıklardan korumak için ne yapmalı?

Bildiğimiz gibi her doktor 6 ay anne sütü ile beslenmelerini önerir. Bu durum çok önemli olup anne adaylarının ilk 6 ay süre içinde bebeklerini kendi sütüyle beslemeli ve bebeğe mama gibi ürünler vermemelidirler. Bebeğin sağlıklı olması ve ateşli hastalıklara yakalanmaması için anne sütü ile beslenmesi çok önemli bir noktadır. Ne olursa olsun anne ve babalar yeni doğan bebekleri için hep tedbirli olmalı ve dikkatli bir şekilde sağlık kontrollerini yaptırmalıdır. Bebeklerin vücudu hassas olduğu için enfeksiyon kaparak ateşli hastalıklara yakalanma riskleri çok yüksektir. Bebeği sürekli öpmek enfeksiyon kapma derecesini arttırır ve hastalığa yol açar. Bebeğin ateşi yükseldiğinde derhal bir sağlık kuruluşuna götürülüp gereken muayyenin yaptırılması önemlidir. Ayrıca bebeklerin düzenli bir şekilde doktor gözetiminde ve kontrolü altında olması bebeğin gelişimi için ve ileride sağlık sorunları yaşamaması için oldukça elzemdir. Aşıları geciktirilmemeli, kontrolleri var ise aksatılmamalıdır. Ateşli hastalıkları önlemek konusunda anne baba adayları çok dikkatli olmalıdırlar.