Gündem Bebeklikten çocukluğa doğru; 7 aylık bebeğin gelişimi

Bebeklikten çocukluğa doğru; 7 aylık bebeğin gelişimi

25.04.2018 - 10:25 | Son Güncellenme:

Bebekler, herkesin bildiği gibi, gün geçtikçe çok hızlı büyüme ve gelişme gösterirler. Tıp dünyasında doğumdan sonra aylık olarak bebeklerin gelişimleri gözlenmektedir. Yedi aylık bebekler nasıl değişim ve gelişim gösteriyor, beslenme ve uyku düzenleri nasıl oluyor bir göz atalım.

Bebeklikten çocukluğa doğru; 7 aylık bebeğin gelişimi

7 aylık bebek neler yapar?

Haberin Devamı

Gelişimlerinin 6. ayını tamamlayıp 7. aya girmiş olan bebekler emeklemeye başlarlar. Fakat bu emekleme stili normalinden farklı olabilir; bebek emeklemede kendi tarzını yaratmış olabilir. Bu ay yerde yuvarlanarak dönebileceği için ebeveynlerin müdahale etmemesi uygun olacaktır. Bu çocuğunuzun hareketlerini kendi kendine öğrenebilmesini sağlar.

7 aylık bebek hangi oyunları sever?

Bu aydaki bebeklerin en sevdiği oyun akla ilk gelenlerden ceee e oyunudur. Ellerinizle yüzünüzü kapatarak ya da bir örtüyle yüzünüzü kapatarak ceee e yapmanız onu güldürecektir. Bu dönemde her şeyi hafızaya kaydeden bebekler ileride de size ceee e yaparsa şaşırmayın. Ayrıca onlarla sık sık konuşmanız mental gelişimi için ve doktorunuzun önerdiği fiziksel aktiviteleri de yaptırmanız bedensel gelişimi için oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

7 aylık bebeğin beslenmesi

İlk 6 ayda anne sütüyle beslemek çok önemlidir. 7.aya geldiğimizde artık ek gıdaya geçilmelidir. Çünkü bebek ileriki zamanlarda yemeği reddedebilir. Anne sütünün yanında ek gıdaya başvurmak önemlidir.

Bu ek gıdaları bebeğe daha pütürlü bir şekilde vermek önemlidir. Böylelikle bebeğin çiğneme ve yutma becerilerinin gelişimine katkı sağlamış olursunuz.

Mama sandalyesi olan bebekler artık normal masaya geçebilirler. Çünkü karşısında yemek yiyen insanları gördükçe yemek yemeyi gözlemleyerek öğrenebilirler. Ayrıca bebeğinizin eline ufak yiyecekler verip onun kendisinin yemesine de katkı sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizi yeni tatlarla tanıştırmak istiyorsanız buna mercimekli yemeklerle başlayabilirsiniz.

1 yaşına kadar bal ve inek sütü yasak

1 yaşına kadar bebeklere balın ve inek sütünün verilmesinin yasak olduğunu belirterek 1 yaşına kadar başka hangi besinleri tüketemeyeceğini sıralayalım:

  • Alerjik reaksiyon göstermesine neden olabilecek çilek,
  • Tatlandırıcı içeren her türlü gıda ile tuz,
  • Salam, sucuk, sosis gibi işlemden geçirilmiş her türlü gıda,
  • Kahve, kola, kakao, çikolata gibi kafein içeren besinler,
  • Asitli içecekler ve meyve suları.

7 aylık bebeğin uyku düzeni

Her bebek için geçerli olmasa da tüm bebekler bu ayda geceleri uyanmayı bırakmışlardır. Genellikle geceleri 6-8 saat aralığında uyuyabilirler. Gündüz uykuları ile toplamda 14-15 saati bulan bebeklerin uyku düzeni bu ayda oturmuştur. Bu dönemde ebeveynler bebeklerinin tek başına uyumasını öğrenmeleri için yalnız bırakmalıdırlar. Ayrıca ebeveynlerin bebeklerini emzirerek, sallayarak gibi uyutma tarzlarından vazgeçmeleri gerekmektedir.

Yazarlar