Cadde Bebekte gaz sancısına CD'li çözüm

Bebekte gaz sancısına CD'li çözüm

23.12.2008 - 15:27 | Son Güncellenme:

.

Bebekte gaz sancısına CDli çözüm

YENİ doğan bebeklerde çok sık görülen gaz sancıları için Kayseri’deki özel bir hastanenin uzman çocuk doktorları, anne rahminde bebeğin duymaya alıştığı sesleri kaydederek, bir CD oluşturdu. CD'nin dinlenmesi sırasında bebeklerin kendini anne karnında sandığı için rahatladığı ve gaz sancısı çekmediği bildirildi.
Kayseri’de Özel Tekden Hastanesi çocuk doktorlarından Uz. Dr. Ahmet Selim Hasözler, halk arasında ‘gaz sancısı’ (Colic) olarak bilinen rahatsızlığın nedeninin ve tedavisinin de tam olarak bilinmediğini ifade etti. Uzm. Dr. Hasözler, gaz sancısının bebeğin birinci haftasında akşam saatlerinde başlayıp çığlık çığlığa bağırmasıyla devam eden sıkıntılı durum olduğunu kaydetti. Sancıya karşı piyasada çok sayıda ilaç olmasına rağmen iyi sonuç alınamadığını ifade eden Uz.Dr. Hasözler, “En çok fayda sağlayan şeylerden birinin de bebeğin ana rahminde huzurlu olduğu ortamdaki seslerden fayda görüyor olmasıdır. Hastane olarak bu olayın teorilerinde yer alan ana rahmi seslerini bir CD’ye kaydettik. CD’deki sesler, kalp, aort, kan akışı, bağırsak ve su seslerinden kombine ettik. Gaz sancısı çeken bebek, CD’deki sesleri dinlediği zaman kendini anne karnında hissederek, güvende olduğunu düşünür ve rahatlar. Gaz sancısı, bazen 3 ay bazen de 6 ay sürebilir. Hastanemizde doğum yapan bütün annelere CD’yi veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BİTKİ ÇAYI ÖNERİSİ

Hasözler, gaz sancısının tam tedavisi olmadığı için bazen ailelere bitkisel çaylar bile önerdiklerini dile getirdi. Hasözler, “Çörek otu, rezene, papatya, anason çayı içirmelerini öneriyoruz. Bu bitkiler, sindirimi kolaylaştırdığı için, kısmi rahatlama sağlıyor. Bir de bu CD’yi dinletmelerini öneriyoruz” diyerek, sözlerini tamamladı.