Ankara "Bedeli Ödenmiştir" Yenimahalle'de

"Bedeli Ödenmiştir" Yenimahalle'de

18.11.2014 - 10:17 | Son Güncellenme:

Sevilen tiyatro oyunlarını vatandaşlarla buluşturan Yenimahalle Belediyesi, bu kez de Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Bedeli Ödenmiştir” adlı oyunu Yenimahallelilerle buluşturdu.

Bedeli Ödenmiştir Yenimahallede

Sevilen tiyatro oyunlarını vatandaşlarla buluşturan Yenimahalle Belediyesi, bu kez de Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Bedeli Ödenmiştir” adlı oyunu Yenimahallelilerle buluşturdu.
Haluk Işık’ın yazdığı, Tuncer Yığcı’nın yönetmenliğini yaptığı “Bedeli Ödenmiştir” oyunu seyircilerden tam not alırken, tiyatro oyuncuları Şener Kökkaya, Işıl Poyraz, Nusret Çetinel ve Burcu Özcan’ın kusursuz oyunculuğu da izleyenleri büyüledi. Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda oynanan oyuna Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı


SEYİRCİ AYAKTA ALKIŞLADI


Seyirciyi gezi olaylarının yaşandığı günlere götüren oyunda bir evin bodrum katında yaşayan iki tiyatrocu ile gezi olayları esnasında bu bodrum kata sığınan eylemci bir genç kızın arasında geçen olaylar işlendi. Seyircisini hem duygulandıran hem düşündüren oyun beğeniyle izlendi.


“ÇAĞDAŞLIĞA SANATLA ULAŞILIR”


Tıklım tıklım dolu olan salonda, ayakta alkışlanan oyunculara, çiçek takdim eden Yaşar, “Bugün güzel bir oyunu hep beraber izledik. Hem düşündük, hem güldük. Oyun bizlere ülkemizin içerisinde bulunduğu koşulları, Türkiye’nin idarecilerinin sanata, sanatçıya ve tiyatroya bakış açısını bizlere başarılı bir şekilde aktardı” dedi.
Türkiye’nin çağdaşlığa ve aydınlığa ulaşabilmesi için sanata değer verilmesi gerektiğine vurgu yapan Yaşar, “Türkiye muasır medeniyetler seviyesine ulaşmalıdır. Bu ancak sanatla mümkündür. Sanatçıya ve sanata saygılı olmayan yöneticilerin başarılı olma, ülkesini aydınlığa ve refaha çıkarma şansları da yoktur. Bunu bilincinde olduğum için, göreve geldiğimde bir sahnesi olan Yenimahalle’nin şuan 7 tane tiyatro sahnesi var. Onlar tiyatroları kapatacaklar, bizler tiyatroları daha da çok açacağız” diye konuştu.