Batman Bekiroğlu, Kur'an Kursu Öğrencileri İle Buluştu

Bekiroğlu, Kur'an Kursu Öğrencileri İle Buluştu

01.11.2017 - 13:06 | Son Güncellenme:

.

Bekiroğlu, Kuran Kursu Öğrencileri İle Buluştu

BATMAN (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, Batman'da Kur'an kursu öğrencileri ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bekiroğlu, İlim Erkek Yatılı Kur'an Kursu öğrencilerine söyleşi yaptı.

Bekiroğlu, burada yaptığı konuşmada, gençliğin önemine değinerek, "İnsanın kendisiyle en güçlü şekilde buluştuğu gençlik dönemi, zihinsel, duygusal ve bedensel yoğunluklarla birlikte manevi ve ahlaki karşılaşmaların da en sık yaşandığı bu zaman aralığında Kur'an kursunda eğitim almak, bu zaman dilimlerini en iyi şekilde değerlendirmelidir." ifadelerini kullandı.

Gençlerin, gökteki yıldızlar gibi ışıldayan bir topluluk haline geldiğini savunan Bekiroğlu, İslam mesajını da gençlerin geleceğe taşıyacağını belirtti.

Bekiroğlu, "İslam’ın evrensel mesajını ve medeniyetini kısa sürede cihana yayan Ashab-ı Kiram, Suffa olarak bilinen bu mekteplerde yetişmişlerdir. Bu eğitimler, yarınımızın siz gençlerini daha donanımlı ve eğitimli bireyler olmanızı sağlayarak toplumu aydınlatma görevini yerine getirmenize olanak sağlayacaktır." dedi.

Haberin Devamı

Bekiroğlu, daha sonra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve İl Müftüsü Turgut Erhan ile inşaatı devam eden Batman Üniversitesi Camisi'nde incelemelerde bulundu.