Kilis Belediye başkanı Kara basın mensuplarıyla bir araya geldi

Belediye başkanı Kara basın mensuplarıyla bir araya geldi

24.07.2014 - 13:26 | Son Güncellenme:

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, basında sansürün kaldırıldığı tarih olan 24 Temmuz'un her yıl “Gazeteciler ve Basın Bayramı” nedeniyle Kilis’te görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Belediye başkanı Kara basın mensuplarıyla bir araya geldi

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, basında sansürün kaldırıldığı tarih olan 24 Temmuz'un her yıl “Gazeteciler ve Basın Bayramı” nedeniyle Kilis’te görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.
Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Hasan Kara’nın yanında Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz, Mehmet Akif Yavuzlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Selçuk ve Belediye Basın Yayın Müdürlüğü çalışanları katıldı.
Belediye Başkanı Kara, basında sansürün kaldırıldığı tarih olan 24 Temmuz'un her yıl “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlandığını ifade ederek, “Tüm gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyorum. Kilis Belediyesi olarak 3 aylık kısa bir dönem içerisinde olmamıza rağmen büyük mesafeler kat ettik. Temizlik konusunda baya bir mesafe aldık. İlerleyen günlerde daha iyi olacak. Temiz bir Kilis göreceğiz. Asfaltta ise çalışmalarımız sürüyor. Buradan ifade etmek istiyorum. Kilis’in tüm yollarının asfaltı yapılacak. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Hepsi bir plan çerçevesinde yapılıyor” dedi.
Şehir içme suyu ile ilgili sıkıntılar olduğunu ifade eden Başkan Kara, “SCADA’la sistem kurulurken 125 bin kişi baz alınarak çalışma yapılmış, bu çalışmada uzun süre göz ölüne alınarak yıllara sari bir şekilde planlanmış, ama geldiğimiz noktada Suriyelilerin gelmesi ile birlikte bu rakamı çoktan aşmış durumdayız. SCADA bağlantıları tüm abonelere yapılmadığı için büyük sıkıntı var. Eski sistem üzerinden su veriliyor. Hemen bağlantılarını yapıyoruz. Bizden önce 4 bin 500 abonenin bağlantısı yapılmıştı. 14 bin civarında bağlantısı yapılmayan abone var idi şimdi 3 ayda 4 bin abonenin bağlantısını daha yaptık. Hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Yeni su kaynaklarının devreye alınması için çalışma yapıyoruz. Afrin Barajını hızlı bir şekilde tamamlanarak devreye alınması gerekiyor. Şuan su tüketimi fazla olduğu için bazı semtlere su tankerleri ile su taşıyoruz. İnşallah bu su sorununu çözüyoruz. 14 milyon TL yeni DSİ’le para aktardık. Bunu hemen kullanacağız. Afrin ve diğer barajların suyunun devreye girmesi ile birlikte 2060 yılına kadar su sorununu çözmüş olacağız” diye konuştu.
Kilis Belediyesi’ne sistem kurmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şuan kendi yağımız ile kavruluyoruz. Bir yandan da resmi kurumlara olan borçlarımızın yerine arsa takası yaparak borçtan kurtuluyoruz. 1 yıl içerisinde 30 milyon TL böyle borcumuzu eksiltirsek, üzerine birde 30 milyon TL yatırım yaparsak Kilis biraz nefes alır. Borçlarımız, maliye, SSK, TEDAŞ gibi kuruluşlara var. Bunların tamamını kapatacağız. Yeni borçlanmaya gitmeyeceğiz. Zorunlu olmadıkça, Kilis esnafına 3-4 milyon TL borcumuz var idi hepsini kapattık. Büyükşehir belediyeleri asfalt problemini nasıl çözmüş ise bizde çözeceğiz. Onlar kiminle çalışıyorsa bizde onlarla çalışacağız. Çok sayıda projelerimiz var. Hepsini bir plan çerçevesinde çözeceğiz. Önümüzdeki ay park ve bahçeleri de özelleştireceğiz. Parklarımız daha iyi bir konuma gelecektir.”
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz, su ve asfalt problemini çözmekten başka bir dertleri olmadığını ifada ederek, “Asfalt çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Asfaltsız sokak kalmayıncaya kadar sürecektir. Şehir şebekesinin SCADA’la sistemine entegre olması için çalışıyoruz. 3 ayda 4 bin abone bağlantısı yaptık. Daha yapılmayı bekleyen 14 bin abone var. Bazı sokaklarımız dar olduğu için kazma kürekle eşilecek. Su ve asfalt sorunun çözülmesi çok önemlidir. Benim bu iki konu geceleri rüyama giriyor. Bu su ve asfalt sorununu hızlı bir şekilde çözmek için ne gerekiyorsa yapılacaktır.”

Yazarlar