Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ortak akılla 'kaldırım işgali' sorununu çözdü

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ortak akılla 'kaldırım işgali' sorununu çözdü

06.01.2015 - 15:30 | Son Güncellenme:

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri (STK)’lar ile bir araya gelerek esnafın ’kaldırım işgali’ problemini ortak akılla çözüme kavuşturdu.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ortak akılla kaldırım işgali sorununu çözdü

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri (STK)’lar ile bir araya gelerek esnafın ’kaldırım işgali’ problemini ortak akılla çözüme kavuşturdu.
Esnaf Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ve esnaf temsilcileri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehrin büyümesi, modernleşmesi ve adaletsizliğin önüne geçilmesi adına radikal kararlar alınırken alınan kararlar medya temsilcileri ile paylaşıldı. Kırşehir Belediyesinde gerçekleşen basın toplantısında alınan kararları açıklayan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Belediye olarak şehirimizle ilgili kararları sivil toplum örgütlerimizle konuşarak ilgili essnaf arkadaşlarımız ve taraflarla (pazarcılarla-marketçilerle) konuşarak karar almaya özen gösterdik" dedi.

Haberin Devamı


ESNAFIN DIŞARI ÜRÜN ÇIKARMASI EN BÜYÜK PROBLEM


Kırşehir’de son günlerde en büyük problemin esnafın dışarı ürün çıkartmasının olduğunu anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Dışarıya iş yerleri marketler ve esnafların fazla ürün çıkartmalarından dolayı kaldırım işgallerinde kamuoyunda ve bizlere de gelen çok ciddi problemler var. Şehir hepimizin şehri kurallara hepimiz uyduğumuz sürece hiçbir olmadan herkes hak ve hukukuna riayet ederek ticaret yapacaksa ticaretini yapar. Küçük esnafımızı da koruma adına bir karar aldık. İş yerlerinin önünde binaların ortak kullanım alanları dahil, ’Yaş sebze ve meyve satışı’ yapılmayacak. Boş sebze meyve kasaları ve palatleri gibi bir takım materyaller de kesinlikle kaldırımlar da muhafaza edilmeyecek. Belediyenin izin verdiği sınırlar içerisinde ortak kullanım alanlarında market ürünleri teşhir ve satışı yapılabilecek. Özellikle iş yerlerine mal getirme ve indirme saatleri hem şehir içerisinde trafik oluşturma açısından ve kaldırımda bulunan insanlara rahatsızlık verme açısından her saatte iş yerlerine mal giriş ve çıkışı olmayacak. Kış saati uygulaması nedeni ile akşam 20.00 ile sabah saat dokuz arasına aldık. Yaz saati uygulamasında ise 22.00 ile dokuz arasında olacak. ’Kaldırımlar da sabit ve seyyar tezgah’ hiçbir şekilde bulundurulmayacak. Kaldırım işgallerine bu kararla birlikte tamamen son vermiş olacağız. Küçük esnaf olan manavlarımız var. Onlara da belediyenin belirlediği sınırlar içerisinde korumak adına çalışmalarına kurallar çerçevesinde izin vereceğiz. Açık alanlar da kaldırımlar da yol üstünde veya yerde satışada Kırşehir Belediyesi sınırları içerisinde müsade etmeyeceğiz" diye belirtti.

Haberin Devamı


ŞEHİR KÜLTÜRÜNE TERS GÖRÜNTÜ OLUŞTURAN HERŞEY KALKACAK


Şehirlerin içerisinde yaşayan insanlarla birlikte bir kültüree ulaştığını ve şehrin kültürüne ters olan her şeye müdahale edeceklerini söyleyen Başkan Bahçeci, Hijyen olmayan ve şehir kültürüne aykırı görüntüler anlattığımız her şeyin içerisinde var. Biz pazar yerini yerli ürün satmak isteyenler için açtık fakat her köşe başında yerli ürün satan insanların olması hoş görüntüler oluşturmuyor. Bu durum karmaşa ile birlikte adaletsizliğe de neden oluyor. Esnaf dükkan tutuyor, kira ödüyor bağkurunu yatırmakta zorlanıyor çalıştırdığı kişinin sigortasını yatırmak ta zorlanıyor ama bir kişi geliyor esnafın kapısının önüne karşısına tezgahı koyuyor ne kira var, ne vergi var, ne karışan var. Bu durum haksız rekabet ve ahiliğe ters bizler rekabet şartlarını eşit kılmakla görevli insanlarız. Ben Kırşehir Belediyesine Başkan olduğumada ilk yaptığım iş bütün caddelerde ki büfeleri kaldırmak oldu. Kırşehir’de büfeler vardı o büfeler belediye yönetimine kim yakınsa ona veriliyordu. Vatandaş Ankara Caddesinde yıllık 60 bin liraya dükkan tutarken belediye isse tam karşısına 5 bin liraya büfe kurmuş böyle bir haksızlık ve adaletsizlik olur mu? Biz bütün baskılara rağmen o büfelerin tamamını kaldırdık. 5 Yıldırda hiçbir şekilde büfe konulmasına müsade etmedik. Hanımlardan bizlere gelen en önemli şikayetlerden birisi ’Sokakların Kahvehaneye’ çevirilmesi, bizler çay ocaklarına bir sıra müsamaha göstermiştik. Bizim gösterdiğimiz iyi niyet kötü şekilde kullanılıyor. Kuralları net bir şekilde ortaya koyduk ve denetimini de yapacağız, anlattığımız her şey zaten kanunen yasak olan şeyler" diye konuştu.
Toplantıya Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, TSO Başkanı Selehattin Ekicioğlu, Pazarcılar, Bakkallar Odası Başkancı Murat Zobu, Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül’de katılım gösterirken kurallar pazartesi gününden itibaren uygulanacak.