Mersin BELEDİYE ŞOFÖRLERİNE "İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ VE SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI" EĞİTİMİ

BELEDİYE ŞOFÖRLERİNE "İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ VE SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI" EĞİTİMİ

06.04.2015 - 11:05 | Son Güncellenme:

.

BELEDİYE ŞOFÖRLERİNE İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ VE SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI EĞİTİMİ

Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından hizmet içi eğitim programları kapsamında, belediye şoförlerine ‘ileri sürüş teknikleri ve sürücü davranışları’ eğitimi verildi.
İki aşamalı olarak verilen eğitimde, ilk olarak sürücü davranışları ele alınırken, daha sonra sürüş teknikleri gösterildi.
Belediye tesisleri Yeşil Salonda Sürüş Akademi Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Büyükçınar, Sesim Yönetim Kurulu Başkanı emekli Albay Tamer Köşker ve Sürüş Akademisi A.Ş. Eğitim Koordinatörü İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Durmuş Genç, ‘Öfke kontrolü ve trafik kazalarına engel olacak karar verme teknikleri, protokol kuralları ve makam şoförleri için eğitim’ verdiler.
Eğitim Programı kapsamında, VİP defansif ve ileri sürüş teknikleri, güvenli emniyetli sürüş teknikleri, anti terör sürüş teknikleri konusunda eğitim verdiklerini söyleyen İleri Sürüş teknikleri Uzmanı Çetin Büyükçınar profesyonel sürüş teknikleri yanısıra öfke kontrolü ve protokol davranışları sağlayan görsel eğitim metotları içeren bir eğitim programı uyguladıklarını belirtti.
Kazaları aza indirgemek, kamuya ait araçlarda yakıt tasarrufu ile trafikte bilinçli sürücülerin çoğalması için belediye personellerine eğitim verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, “Eğitim programımızın asıl amacı trafikte can kaybının önüne geçmektir. Ana tema, vatandaşımıza en kaliteli hizmeti, en iyi şekilde verebilmektir. Görev yapan şoför arkadaşlarımızın vatandaşa karşı tavır ve davranış yönünde, giyim ve kuşam yönünde belli bir eğitimden geçirilmesi, vatandaştan gelen şikayetin asgariye indirilmesidir. Eğitimi veren arkadaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.
Şoförlere, uygulamalı eğitim verirken, yağmurlu havalarda sürüş teknikleri, mıcır, toprak yolda araç kullanımı gibi birçok başlıkta bilgiler verildi.