Eskişehir “BEN İSTANBUL - 2014” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

“BEN İSTANBUL - 2014” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

10.05.2015 - 11:22 | Son Güncellenme:

.

“BEN İSTANBUL - 2014” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

20’nci kuruluş yılını kutlayan Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) 11. Eskişehir Fotoğraf Haftası etkinliklerini başlattı. Etkinlik kapsamında “Ben İstanbul-2014” isimli fotoğraf sergisi açıldı.
Odunpazarı Bölgesi Atlıhan’da açılan “Ben İstanbul - 2014” sergisinde 39 sanatçının İstanbul’da çektiği fotoğraflar sanatseverlerle buluştu. Sergide İstanbul’un tarihi, gelenekçi ve eskimeyen yüzünün yanı sıra gecesiyle gündüzüyle gülümseyen yüzü,kentin dört bir yanında yaşamlarını süren İstanbulluların fotoğrafları yer alıyor.
“AMACIMIZ ESKİŞEHİR’İN VE ÜLKENİN GÜZELLİKLERİNİ DÜNYA İLE PAYLAŞMAK”
Serginin açılışında konuşan Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) Başkanı Mehmet Baysan amaçlarının Eskişehir’in ve ülkenin güzelliklerini tüm dünya ile paylaşmak olduğunu dile getirdi. Bu sene 11’inci fotoğraf haftasını gerçekleştirdiklerini belirten Baysan, bu kapsamda fotoğraf gösterileri, sergiler ve fotomaraton yarışmalarının olduklarını aktardı. Eskişehir’de fotoğrafı geliştirmeye, sevdirmeye ve paylaşmaya devam ettiklerini söyleyen Baysan, 20 yıldır bu konuda azimle çalıştıklarını ifade etti. Baysan, “Bugünkü sergi kapsamında ’Ben İstanbul’ ekibi İstanbul’u çalıştılar. Biz de EFSAD olarak Eskişehir’i çalışıyoruz. Sergimizi sonbaharda İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Eskişehir’de çektiğimiz fotoğrafları İstanbul’da fotoğrafseverlerler bir araya getireceğiz. Bu bir paylaşım ve birliktelik. Bugün biz onları ağırlıyoruz. Onlarda ileride bizleri ağırlayacaklar. Böylece Eskişehir’in değişen yüzünü paylaşmış olacağız. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
"AMACIMIZ GELECEK NESİLLERE BELGELER AKTARMAK"
“Ben İstanbul - 2014” sergisi hakkında bilgi veren Fotoğraf Gezginleri Grubu kurucusu Niko Guido da değişik projeler ürettiklerini bildirdi. 100 kadar fotoğrafçının yıl boyunca İstanbul’da fotoğraflar çektiklerini aktaran Guido, Türkiye’de yurt dışında sergiler açtıklarını ifade etti. Bu projenin aynı zamanda her yıl kitaba dönüştüğünü vurgulayan Guido şöyle devam etti:
“Amacımız bir şehrin sıradan anlarını fotoğraflayarak dünyaya o şehirle ilgili bilgi vermek ve gelecek nesillere belgeler aktarmak. Eskişehir’i çok seviyoruz. Bir takım arkadaşım buraya ilk defa geldi. Onlar Eskişehir’in modern görüntüsü yaşamı ve insanları karşısında çok keyifli bir şekilde sergilerini açtılar. Böyle sergiler Türk fotoğrafının gelişimi açısından çok önemli. Dernekler arasındaki iş birliği açısından da bu sergi önemli. Biz de kendilerini İstanbul’a davet ettik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
İpek Yolu üzerindeki ülkeleri fotoğraflayan Osman Bülent DEMİRAĞ ise, Eskişehir’i çok beğendiğini belirterek sanata bu kadar önem veren başka şehir görmediğini söyledi.
Ayrıca Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay’da sergiyi ziyaret ederek eserlerin hikayeleri hakkında bilgiler aldı.

Yazarlar