Gündem Ben seni baba evine böyle mi getirecektim

Ben seni baba evine böyle mi getirecektim

03.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılbaşı gecesi İstanbul’un gözde mekânlarından Reina’daki terör katliamında hayatını kaybedenler, gözyaşları ve ağıtlar arasında son yolculuklarına uğurlandı

Ben seni baba evine böyle mi getirecektim

Yeni yılın ilk saatlerinde çalıştığı Reina’da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası Kenan Kutluk, Sivas’ta toprağa verildi. Kutluk’un cenazesi İstanbul’dan otobüsle memleketi Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Aşağımescit köyüne getirildi. Kutluk’un baba evinde helallik alındıktan cenaze töreni düzenlendi. Törende baba Nurettin ile anne Makbule Kutluk tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Eşi Duygu Kutluk da tabuta sarılarak, “Kenan ben seni babanın evine böyle mi getirecektim” diye feryat etti. Güçlükle tabuttan uzaklaştırılan Duygu Kutluk daha sonra geri dönerek tabuta sarılıp, “Kenan bu Zahide için, bu Duru için, bu da benim için” diye ağlayarak eşinin tabutunu 3 kez öptü. Kutluk’un cenazesi Kürtçe ve Türkçe ağıtlarla defnedildi.

Haberin Devamı

Saldırıda kasığına hayatını kaybeden Mustafa Sezgin Seymen’in cenazesi, dün Trabzon Sürmene’deki baba evine getirildi. Türk bayrağına sarılı tabut eve yaklaşınca acılı anne Saime Seymen, “Arkadaşların düğününe gelecekti, cenazene geldi” diyerek gözyaşı döktü. Seymen, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Almanya’da yaşayan 26 yaşındaki Koray Karakoç, yılbaşı için İstanbul’a gelmişti. Reina’da sırtından aldığı kurşunla hayatını kaybeden Karakoç, doğum yeri olan Ankara’nın Haymana ilçesinde gözyaşları içinde defnedildi.

İstanbul’da gümrük firmasında çalışan Mustafa Kaya, 2 arkadaşıyla gittiği Reina’daki saldırıda yaşamını yitirdi. Mustafa Kaya’nın Kastamonu Taşköprü’deki cenaze töreninde baba Mehmet Kaya güçlükle ayakta durdu. Kurbantepe Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Ölenler arasında, Sivas’ın Gemerek ilçesi nüfusuna kayıtlı Mesut Gürbüz’ün de olduğu belirlendi. Almanya’da yaşayan Mesut Gürbüz’ün tatil için Türkiye’ye geldiği belirtildi. Gürbüz’ün cenazesinin, bugün Gemerek’e bağlı Eğerci köyünde defnedileceği kaydedildi.

Saldırıda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Yunus Görmek için de Ihlamurkuyu Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Yunus Görmek’in babası Erdoğan, annesi Meral, yakınları ve arkadaşları katıldı. Talihsiz genç, Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yazarlar