Ege ‘Bergama, ara eleman yetiştirecek’

‘Bergama, ara eleman yetiştirecek’

30.01.2018 - 01:46 | Son Güncellenme:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Bergama Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen MYO Kurul Toplantısına katıldı.

‘Bergama, ara eleman yetiştirecek’

Toplantıda, ilçenin gelişmesi ve kentin dokusuna uygun bölümlerin açılması noktasında bilgi alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Çelik, Bergama’yı adım adım işlemek istediklerini belirtti, “İlçemize geliş nedenimiz, bölgede yaşayanların problemlerini öğrenerek Üniversitemiz aracılığıyla çözmektir. Kamu, sanayi, STK ve vatandaşların eğitim sürecine katılmasını sağlayarak sinerji yaratmayı hedefliyoruz. Bergama’nın dokusuna uygun eğitim programları açarak, ilçemizi ara eleman yetiştirme noktasında merkez haline getirmeyi planlıyoruz “ dedi.

Haberin Devamı

Eğitim programları

Prof. Dr. Erdal Çelik, “Kaymakam Osman Nuri Canatan ve Başkan Mehmet Gönenç’in özellikle güneş enerji kümelenmesi, yenilenebilir enerji, uluslararası lojistik, antropol ve depolama, uçak kabin memurluğu, turizm, tarım, sağlık ve arkeoloji gibi programların açılması noktasında önerileri oldu. Kurs ve sertifika programlarıyla halkımızın belirli alanlarda yetiştirilmesini arzuluyoruz” diye konuştu.