Gündem Berkin anmalarına sert müdahale

Berkin anmalarına sert müdahale

13.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı olayları sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle İstanbul’da başta Okmeydanı ve Kadıköy’de gerçekleşen gösterilerde 28 kişi gözaltına alındı.

Berkin anmalarına sert müdahale


Gözaltına alınan kişiler, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Bu kişilerin polise taş ve sert cisim attıkları, kamu malına ve bazı iş yerlerine zarar verdikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi.
Şanlıurfa’da da Berkin Elvan için basın açıklaması yaptıktan sonra bildiri dağıtırken kendilerine kimlik sorulmasına olumsuz yanıt veren grup ile polis arasında çıkan arbedede 11 kişi gözaltına alındı. Polis kendilerine Halk Cephesi adını veren ve Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplan grupta bulunanların kimliklerini kontrol etmek isteyince tartışma çıktı.
Çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Polis biber gazı sıkarak grupta bulunanlara müdahale etti ve ardından bazılarını yere yatırıp kelepçeledi. 3’ü kadın 11 kişinin gözaltına alındığı arbede sırasında bazı işyerlerinin de camı kırıldı.