Sakarya Besiciler Kurbanlık Satışından Memnun

Besiciler Kurbanlık Satışından Memnun

19.08.2018 - 10:50 | Son Güncellenme:

.

Besiciler Kurbanlık Satışından Memnun

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde besi çiftliği bulunan Yunus Kılıç, geçen yıla oranla dövizin yükselmesine karşın, kurbanlık fiyatlarına ufak oranlarda zam geldiğini ancak satışların daha yüksek olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 yılına oranla daha iyi bir satış dönemi geçirdiklerini, fiyatlarda da 2017 yılına oranla büyük bir artış yaşanmadığını söyledi.

Fiyatların dövizden etkilenmesinin sebepleri hakkında bilgiler veren Kılıç, "2017 yılında canlı hayvan kilo bedeli 21-22 lira civarındaydı bu yıl ise 23-24 lira civarında. Fiyatlarda büyük bir artışının olmamasının sebebi bu hayvanların uzun süredir elimizde olması, saman ve yemin 1 yıl önce alınmış olmasından kaynaklanıyor." dedi.

Kılıç, kurbanlık fiyatlarının 8 bin 500 ile 16 bin lira arasında değiştiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"120 kurbanlığın 85'i satıldı, geri kalanlarında bayrama kadar satılacağını düşünüyorum. Buraya geldiğinizde kurbanlığınızı seçiyorsunuz ve kilosu üzerinde fiyatını belirliyoruz. Satışın tamamlanmasının ardından vatandaşlarımız bayramda gelip kurbanlıklarının kesimini seyredebiliyor. Daha sonra ise bize verdikleri bilgilere göre hisseleri ayrıştırılıp poşetlenmiş bir şekilde etlerini teslim ediyoruz. Böylece kurban kesimi sırasında yaşanabilecek birçok olumsuzluğun da önüne geçmiş oluyoruz."