Gündem Beşiktaş'ın başarılı futbolcusu Talisca

Beşiktaş'ın başarılı futbolcusu Talisca

18.05.2018 - 15:54 | Son Güncellenme:

Talisca, Süper Lig takımlarından Beşiktaş için forma giyen Brezilyalı bir futbolcudur. 31 Mayıs tarihinde Beşiktaş ile olan sözleşmesinin sonlanacağı bilinen Talisca, şimdilerde Roma'ya gerçekleşecek olan transfer haberleri sayesinde futbol gündeminde adından sıklıkla söz ettirmektedir.

Beşiktaşın başarılı futbolcusu Talisca

Talisca kimdir?

Haberin Devamı

1994 senesinin 1 Şubat tarihinde Brezilya'nın Bahia kentinde dünyaya gelen Talisca, 2013 senesinin Temmuz ayında profesyonel kariyerine adım atarak ilk golünü Sao Paulo FC'ye karşı attı. Bazı özellikleri nedeniyle futbol çevreleri tarafından Rivaldo'ya benzetilen Talisca, defansif olarak başarılı bir oyuncu olmasının yanı sıra ataklara da hızlı katılan bir oyuncu olarak anıldı. 12 maç sonucunda 2 gol atabilen futbolcunun transferi, Portekiz'in SL Benfica takımına gerçekleştirildi.

En yüksek bonservis bedeli onun

2014 senesinin 5 Temmuz tarihinde transfer edildiği Benfica ile olan anlaşmasını 4 milyon Euro karşılığında imzalayan Talisca, doğduğu kent olan Bahia'dan çıkan futbolcular arasında en yüksek bonservis bedeline sahip olarak bir ilke imza attı. Takımını ilk sezonunda Portekiz şampiyonluğuna taşıyan başarılı sporcu, Benfica'daki ilk golünü 18 Temmuz 2014 tarihinde attı. Aynı senenin Kasım ayında da UEFA Şampiyonlar Ligi ilk golünü atan futbolcu, Monaco'yu yenmek için attığı ve oyunun tek golü olan golünü hayatındaki en iyi duygu olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş JK macerası başladı

Benfica ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından 2016 senesinin 23 Ağustos tarihinde sağlık kontrolleri gerçekleştirilen Talisca'nın Beşiktaş JK'ya olan transferi, ertesi gün yapılan bir duyuru ile gerçekleştirildi. Oyuncuyu 1+1 senelik şekilde kiralayan Beşiktaş, Benfica kulübüne bir senelik kiralama karşılığında 2 milyon Euro ödeme yaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki performansı

90+3. dakikada önceki takımı Benfica'ya karşı serbest vuruştan bir gol atan Talisca, mağlup durumdaki Beşiktaş'ın 1-1'lik bir beraberlik elde edebilmesini sağladı.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki performansı

2017 senesinde gerçekleştirilen maçlarda Beşiktaş forması giyen ünlü futbolcu, % 53'lük bir oy ile haftanın en iyi oyuncusunu unvanını kazandı.

Galatasaray'ı mağlup etti

Türk Telekom Arena Stadı'nda Galatasaray ile birlikte gerçekleştirilen derbi maçının 47. dakikasında frikikten gol atan Talisca, bu gol sayesinde Galatasaray'ın deplasmanda 1-0 mağlup ayrılmasını sağladı.