Gündem Besteler, şarkılar Artık yetim

Besteler, şarkılar Artık yetim

21.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akciğer kanseriyle mücadele eden Atilla Özdemiroğlu dün yaşamını yitirdi. Başta Sezen Aksu olmak üzere sanatçı dostları hastaneye akın ederken, Özdemiroğlu’nun cenazesi bugün toprağa verilecek

Besteler, şarkılar Artık yetim

Ünlü besteci ve söz yazarı Atilla Özdemiroğlu (73), 2014’ten bu yana akciğer kanserine karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Özdemiroğlu, birkaç gün önce yatırıldığı Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde dün sabah saatlerinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Sanat camiasını yasa boğan ölüm haberi sonrası ünlü bestecinin, kızları Lara, Lidya, Yaprak ile oğlu Sarp Özdemiroğlu ile dördüncü eşi Hepgül Hepbir, hastanede taziyeleri kabul etti.

‘Kilo aldım’ diyordu
Sezen Aksu’nun haberi alır almaz sabahın erken saatlerinde hastaneye gelip, Özdemiroğlu ailesine başsağlığı dilediği öğrenilirken, aile için hastanenin giriş katındaki VIP odası taziye ve ziyaret amaçlı kapatıldı. Son olarak katıldığı MÜYAP kurulunda Almanya’da alternatif bir tedaviye başlayıp kilo aldığını söyleyen Özdemiroğlu’nun ani ölümü sanat dünyasını da şoke etti. Ünlü bestecinin ölümüyle dostları ve sanat dünyasından dostları da hastaneye akın etti. Acı haberin ardından Şanar Yurdatapan, Mithat Can Özer, Ayşe Özyılmazel, İzzet Öz, Gonca Vuslateri gibi isimler hastaneye gelerek ünlü müzik adamının ailesi ve eşine taziyelerini iletti. Ünlü müzik adamının bugün Levent Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazıyla toprağa verileceği öğrenildi.

Müzik stüdyosu yaptırdı
Çoklu organ yetmezliği sonrası hayata veda eden Özdemiroğlu’nun ölümünün ardından dostu İzzet Öz, “Son ana kadar çalıştı. Hastanedeki odasında orgu, klavyesi vardı. Onları çalar ve ‘İzzet moralini bozma, daha çok yapacak işimiz var’ derdi” diye konuştu. Son ana kadar yaşam sevincini kaybetmeyen ünlü müzisyenin, yarım kalan müzik çalışmaları için Etiler’deki evine yeni bir müzik stüdyosu yaptırdığı öğrenildi.