Bitlis Beü Sağlık Hizmetleri Myo'dan Birincilik

Beü Sağlık Hizmetleri Myo'dan Birincilik

22.05.2017 - 18:38 | Son Güncellenme:

.

Beü Sağlık Hizmetleri Myodan Birincilik

BİTLİS (AA) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin (YYÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 2. Bölgesel Uniralli Yarışması'nda birinci oldu.

Haberin Devamı

Üniversitelerin i·lk ve acil yardım programı öğrencilerinden oluşan ekiplerin, vakalara en doğru ve hızlı müdahale için birbiriyle yarıştığı 2. Bölgesel Uniralli Yarışması'na, YYÜ ev sahipliğinde Bitlis Eren, Ağrı İbrahim Çeçen, Iğdır ve Hakkari üniversitelerinden ekiplerin katılımıyla yapıldı.

Ekiplerin, triyaj (önceliğe göre ayırma), medikal, ileri yaşam desteği, boğulma, travma ve pediatrik olmak üzere 6 etapta mücadele ettiği yarışmada, BEÜ Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri, 4 etapta ilk sırada yer alarak bölge şampiyonu oldu.

Yarışmada bölge ikincilik ödülünü de yine BEÜ öğrencileri alırken, üçüncülük ödülünü ise YYÜ aldı.

Bölge şampiyonluğunu elde eden öğrencilerin ödüllerini, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal takdim etti.

Haberin Devamı

BEÜ Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Hatice Öntürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şunu bir kez daha anladım ki gençlere şans tanıdığında kahraman oluyorlar. Hazırlık aşamasında bizden desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Erdal Necip Yardım'a, Bitlis Devlet Hastanesi Acil Uzmanı Dr. Gökhan Eyüpoğlu'na, Öğretim Görevlisi Ali Güzel'e, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Merkezi eğitmenleri Tahsin Duran ile Ahmet Bahadır Şen'e ve sağlığa gönül vermiş öğrencilerime çok teşekkür ediyorum."