Dünya Ölünce köpek balıklarına attı

Ölünce köpek balıklarına attı

16.04.2015 - 09:53 | Son Güncellenme:

İtalya'daki göçmen krizine bir skandal eklendi. Kaçak yollarla İtalya'ya girmeye çalışan göçmen teknelerinden birinde ölen bir adam başka bir kaçak göçmen tarafından köpek balıklarına yem edildi.

Ölünce köpek balıklarına attı

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, son iki günde denizde yakalanan ve Sicilya'nın Ragusa kentine getirilen kaçak göçmenler arasında bulunan ve insan kaçakçılarından biri olduğu iddia edilen bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiye insan kaçakçılığı suçlamasının yanı sıra ölüme sebebiyet verme suçlaması yöneltildi.

Suçlamanın nedeni ise bu kişinin ölen bir göçmeni köpekbalıklarına yem ettiği iddiası oldu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, teknede yolculuk sırasında yaşamını yitiren bir göçmenin cansız bedeni, insan kaçakçıları tarafından denizde kendilerini takip eden köpekbalıklarına atıldı. Köpekbalıklarının cesedi parçaladığı belirtildi.

İtalyan sahil güvenlik ekipleri son birkaç gün içinde Akdeniz'de bin 169 kaçak göçmeni yakaladı. Özellikle Afrika ülkelerinden gelen kaçak göçmenler İtalya üzerinden Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor. Avrupa'ya son bir senede yasa dışı yollardan giriş yapan 278 bin göçmenden 170 bininin İtalya üzerinden geçen yolu kullandığı belirtiliyor.