Gündem Beyoğlu’nda nostalji ve yenilik bir arada

Beyoğlu’nda nostalji ve yenilik bir arada

09.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlçedeki nostaljik ve modern yapıyı koruyarak geleceğe taşıdıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Cıvıl cıvıl yaşayan Beyoğlu, Türkiye’nin entelektüel, eğlence ve yenilik sahnesi haline geldi” dedi

Beyoğlu’nda nostalji ve yenilik bir arada

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçede yapılan çalışmalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. “Tarihi olanı korumamız ve yaşatmamız gerekiyor” diyen Demircan, bunun için gerekli her şeyi yaptıklarını ifade etti. “Ancak Beyoğlu’nun nostaljik bir hatıra gibi görülmesinden yana değiliz” ifadesini kullanan Demircan, “Beyoğlu yaşayan canlı bir şehir. Her an başka ihtiyaçları var. Her an yenileniyor. Beyoğlu’nu nostaljik bir hatıra gibi gören insanların yanında onu yaşayan milyonlar var. Her iki insan kitlesini Beyoğlu’nu koruyarak yaşatma paydasında buluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
2 milyon ziyaretçi
“Günlük ziyaretçi sayısı 100.000 kişi olan bir Beyoğlu ile ziyaretçi sayısı 2 milyona çıkmış Beyoğlu aynı olabilir mi?” diye soran Demircan, şunları söyledi: “Eski yapıların bugünün taleplerini karşılayabilmesi mümkün değil. Şehrin paydaşları günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dönüşmek zorunda. Bu dönüşüm, hatıralarımızla bire bir örtüşmüyor diye karşısında duramayız. Mümkün olduğu kadar geçmişi de yaşatmayı hedefliyoruz.”
Gezi’yi telafi ettik
Kilise, sinagog ve camilerin uyum içinde yaşadığı Beyoğlu’nun Türkiye’nin en çoğulcu şehri olduğunu dile getiren dile getiren Demircan, “Gösterilerde ortaya çıkan Vandalizm, özellikle Gezi olayları ve terör saldırıları Beyoğlu’nu etkiledi. Bu kadar olay başka yerde olsa orası ölürdü. Biz kaybettiklerimizi oldukça kısa sürede telafi ettik. Beyoğlu cıvıl cıvıl yaşıyor” ifadelerini kullandı.

‘Cazibemiz halen zirvede’
“Keşke herkes Beyoğlu’nu yaşatma gayretinin bir parçası olsa” diyen Demircan, şunları kaydetti: “Bir köşeye çekilip “ah vah” edenler de elini taşın altına koysa. Olsun. Başımızın üstünde yerleri var. Beyoğlu’nda “nerede o eski Beyoğlu” serzenişlerine de yer var. Eski müdavimlerin oranı düşse de cazibemiz halen zirvede. Burada evi veya işi olanlar buranın realitesini daha iyi anlıyorlar. Bir yeri korumak ihtiyaçları karşılayacak bir yaşatmayla mümkün. Nostalji iyi ama yetmez.”