Dünya Biden: Dünya Türkiye'nin arkasında birleşti

Biden: Dünya Türkiye'nin arkasında birleşti

30.06.2016 - 11:04 | Son Güncellenme:

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğini ziyaret etti. Biden İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için burada açılan taziye defterini imzaladı ve "Dünya Türkiye'nin arkasında birleşti." dedi.

Biden: Dünya Türkiyenin arkasında birleşti

Terör saldırısında hayatını kaybedenler için açılan taziye defterini imzalayan Joe Biden, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

"Dünya Türkiye'nin arkasında birleşti." diyen Biden, "Terör örgütü IŞİD bir konuda başarılı oldu ve bütün dünyayı birleştirdi." ifadesini kullandı.

Biden, "Neyse ki saldırı terminal bölümünde olmadı, daha fazla insan ölebilir ya da yaralanabilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iyi tanıyorum ve takdir ediyorum. Birlikte terör örgütü IŞİD'i Irak ve Suriye'de ortadan kesinle kaldıracağımıza ikna oldum." değerlendirmesinde bulundu.

Biraz zaman alacak dahi olsa terör örgütü IŞİD'in yaşayacağı güvenli bir bölge olmayacağını belirten Biden, Türkiye'nin gösterdiği kararlılık ve ortaya koyduğu karakteri gıpta ederek izlediğini söyledi.

Biden,taziye defterine yazdığı mesajda ise Türkiye halkına başsağlığı dileklerini ileterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ben ve eşim Jill, Başkan Barack Obama ve eşi Micheal Obama'yla birlikte tüm Amerika halkı gibi çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü içerisideyiz. Dualarımız bu hain saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlarladır. İstanbul ve Türkiye halkı teröristlere teslim olmayacaktır. Kaybedilen değerli hayatlar hiç bir zaman geri gelmeyecek ve sadece terörizmi ortadan kaldırmak için kararlığımızı güçlendirir. Türkiye ve ABD birlikte duruyor, sabırlıyız, azimliyiz ve birlikte bu sapkın ideolojinin nefretini yeneceğiz."

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından ilan edilen bir günlük milli yas nedeniyle Washington Büyükelçiliğinde de bayraklar yarıya indirildi.

Öte yandan, çok sayıda Türk ve Amerikalı vatandaşlar elçilik binası önüne gelerek çiçek bıraktı.