Ankara Bigadiç'ten Yatırımcılara Çağrı

Bigadiç'ten Yatırımcılara Çağrı

30.07.2017 - 10:50 | Son Güncellenme:

Bigadiç Belediye Başkanı Avcu: "Bölgemiz turizm yatırım teşvik alanında bulunmaktadır. Buradaki doğal zenginliklere yatırım yapılabilir. Bizim tüm yatırımcılara kapımız ardına kadar açık"

Bigadiçten Yatırımcılara Çağrı

BALIKESİR (AA) - Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Hisarköy mevkisinden çıkan termal suyun dünyadaki selenyum içeren ender sulardan biri olduğunu belirterek, "Bölgemiz turizm yatırım teşvik alanında bulunmaktadır. Buradaki doğal zenginliklere yatırım yapılabilir. Bizim tüm yatırımcılara kapımız ardına kadar açık." dedi.

Haberin Devamı

Avcu, Hisarköy Termal Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Hisarköy mevkisinde çıkan termal sudan değişik zamanlarda örnekler alındığını, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve diğer birkaç üniversiteye analiz yaptırıldığını ve raporlandığını anlatan Avcu, bu suyun dünyadaki selenyum içeren ender sulardan biri olduğuna dikkati çekerek, "Bu suyun, romatizma, kireçlenme ve özellikle kadın hastalıklarında çok etkili olduğu hem doktor hem de üniversite raporlarıyla sabit. Bölgemiz turizm yatırım teşvik alanında bulunmaktadır. Buradaki doğal zenginliklere yatırım yapılabilir. Bizim tüm yatırımcılara kapımız ardına kadar açık. Yollarımız yapıldı. Bigadiç'in sütü, eti, güveci, helvası, tatlı suyu ve güzel yüzlü dost canlısı insanları var. O yüzden diyoruz ki Bigadiç, Balıkesir'in dinlendiği, vakit geçirdiği, gönlünün hoş olduğu, hafta sonunu geçirmeye can attığı bir bölge." diye konuştu.

Haberin Devamı

İsmail Avcu, 7 bin dekarlık bölgenin turizm yatırım teşvik alanında bulunduğunu kaydeden Avcu, "Bizim sıcak suyumuz da var. Bunu turizmle ilgilenen arkadaşlarımız bilirler. Biz burada hem sıcak su temini konusunda, hem de arsa temini noktasında bütün yatırımcıları davet ediyoruz. Belediye olarak sadece örnek olabilecek tesisi çalıştırma isteğimiz var. Burada olan zenginliklere yatırım yapılabilir. Bizim tüm yatırımcılara kapımız ardına kadar açık. Buraya yatırım yapacak insanın ayağına kırmızı halı sererim." açıklamasında bulundu.

Avcu, açıklamaların ardından beraberindeki basın mensuplarına Hisarköy Termal Tesislerini gezdirdi.

Yazarlar