Ağrı BİK GENEL MÜDÜRÜ ATALAY, AĞRILI GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

BİK GENEL MÜDÜRÜ ATALAY, AĞRILI GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

02.09.2014 - 16:35 | Son Güncellenme:

.

BİK GENEL MÜDÜRÜ ATALAY, AĞRILI GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Bir takım incelemeler ve temaslarda bulunmak üzere Ağrı’ya gelen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aleattin Aslan tarafından karşılanan BİK Genel Müdürü Atalay ve heyeti, Ağrı’da bir otelin toplantı salonunda yerel gazetelerin sorunlarını dinledi. Yerel medyanın güçlenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden BİK Genel Müdürü Atalay, internet medyası için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını söyledi. Yapılan düzenlemelerle internet medyasının kamu ilanı alabilmesinin önünün açılacağını belirten Atalay, “İlgili kanunun çıkmasını bekliyoruz. Bu kanun, epey aşamadan geçti. Komisyonlardan geçerek TBMM Genel Kuruluna geldi ve neredeyse tüm siyasi partilerin ittifakıyla komisyondan geçti. Yeni yasama yılında da yasalaşmasını bekliyoruz. Bu yasa ile internet medyasının kamu ihalelerinden faydalanmalarının da önü açılacak. Tabi kamu ilanı alabilmeleri için belli şartlar olacak. Yazılı basından aranan şartlar burada da aranacak. Yazılı basında çalışan personel sayısı şartı, internet medyası içinde aranacak. Gerçekten gazetecilik yapmak isteyen, gerçek internet haberciliği yapan internet medyası bu şekilde kamu ilanı alabilecek" dedi.
BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Ağrı’da ilerleyen zamanlar içinde gazetecilere yönelik bir seminer yada panel düzenleyeceklerinin sözünü verdi. Karşılıklı soru cevapların ardından son bulan toplantının ardından Ağrılı gazeteciler adına Cemiyeti Başkanı Aleattin Aslan tarafından BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay’a İshakpaşa Sarayı tablosu hediye edildi.