Dünya Bilanço korkunç

Bilanço korkunç

17.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra’nın batısındaki Latimer Road semtinde 24 katlı binada salı gecesi çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a yükseldi. Görgü tanıkları ise, yangında hayatını kaybedenlerin 100’den fazla olduğunu iddia ederken, bu kişilerin çoğunun çocuk olmasından endişe ediliyor.

Bilanço korkunç

İngiltere’de yayımlanan Independent gazetesi, Londra’da yanan 24 katlı binada 100’den fazla kişinin ölmüş olabileceğini ve bu kişilerden bazılarının teşhis edilemeyecek durumda olabileceğini yazdı. İtfaiye yetkilileri, en üstteki üç kattan hiç kurtulan olmadığını tahmin ettiklerini belirtirken, bazı görgü tanıkları, üst katlarda çok sayıda çocuğun bulunduğunu öne sürdü. Polisten yapılan açıklamada da, daha önce 17 olarak duyurulan ölü sayısının 30’a yükseldiği, bu sayının daha da artmasından endişe edildiği belirtildi. İtfaiyeciler ancak dün binanın en üst katlarına ulaşabildi.
Basından eleştiri
Öte yandan binanın dış yalıtımıyla ilgili eleştiriler ve yangının başlama nedeni olduğu tahmin edilen buzdolabıyla ilgili iddialar da İngiltere’de gündemde. Özellikle yalıtım konusuna değinen ve kaplamayı gerçekleştiren firmayı eleştiri yağmuruna tutan İngiliz basını, sadece 5 bin Sterlin farkla yapılacak “yangına dayanıklı” bir kaplamanın, bu kadar hayat kaybı olmasını elgelleyeceğini yazdı. Grenfell Kulesinde kullanılan kaplamaların ucuz olması nedeniyle plastik malzemeden imal edildiği belirtiliyor. Plastik bazlı bu kaplamaların, ABD’de kullanımı yasak.

Öfke dinmiyor

İngiltere’yi sarsan yangın sonrası yakınlarını kaybedenler ve protestocular dün bölgedeki belediye binasına girdi. Eylem büyürken polis protestocuları binadan çıkarmaya çalıştı.