Bilecik BİLECİK’TE KURULAN ’YERYÜZÜ SOFRASI’NA BÜYÜK İLGİ

BİLECİK’TE KURULAN ’YERYÜZÜ SOFRASI’NA BÜYÜK İLGİ

18.06.2016 - 12:03 | Son Güncellenme:

.

BİLECİK’TE KURULAN ’YERYÜZÜ SOFRASI’NA BÜYÜK İLGİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Teşkilatı hem lüks iftar sofralarını protesto etmek, hem de iftar sofralarının gerçek manasını yansıtmak amacıyla ’Yeryüzü İftar Sofrası’ adıyla iftar düzenledi.
CHP Bilecik İl Gençlik ve Kadın Kolları öncülüğünde Ramazan Ayı’nda kurulan lüks iftar sofralarını protesto etmek, iftar sofralarının birlik ve beraberlik gibi manevi duygularını yansıtmak amacıyla Şehitler Parkı’nda yeryüzü sofrası kurdu. ’Ekmeğimizi Bölüşüyoruz’ sloganı altında düzenlenen yeryüzü sofrasına yoğun ilgi görürken, yeryüzü sofrasına katılan birçok vatandaşta evden getirdikleri börek, tatlı ve yemekleri birbirleriyle paylaştı.
BİLECİK’TE BİR İLK
Yeryüzü sofrası hakkında açıklama yapan CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, Ramazan ayının önemi dikkat çekerek, "Biz CHP’ye yakışır paylaşımcı, katılımcı, üretken ve bayanlarımızın kendi emekleriyle ürettiklerini vatandaşlarımızla, halkımızla hep birlikte ’Ekmeğimizi Bölüşelim, Yemeğimizi Paylaşalım’ sloganlarıyla Şehitler Parkı’nda toplanmış bulunuyoruz. Bu soframız hiç bir ayrım gözetmeksizin herkese, her vatandaşımıza açık bir sofradır. Ve bu zannediyorum ki Bilecik’te bir ilk olacaktır. Umuyorum ki farklı sivil toplum örgütleri, farklı siyasi partiler bu Ramazan’a yakışır şekilde örnek alır. Onlar da kendi ürettiklerini halkımızla paylaşırlarsa bu Ramazan’da amacına ulaşmış olur. Çünkü dinimiz der ki üretin ve paylaşın. Bizlerde bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
İftardan sonra yaklaşık yarım saat boyunca vatandaşlar birbirleriyle sohbet ederek, aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşarken hep birlikte park temizlendi.
Öte yandan, tabaklarda kalan yemekler gençler tarafından toplanarak sokak hayvanlarına verilmesi gözlerden kaçmadı.