Bilgi Rehberi Aysu Türkoğlu kimdir aslen nereli kaç yaşında? Aysu Türkoğlu Manş Denizi'ni yüzerek geçti

Aysu Türkoğlu kimdir aslen nereli kaç yaşında? Aysu Türkoğlu Manş Denizi'ni yüzerek geçti

01.08.2022 - 21:42 | Son Güncellenme:

Aysu Türkoğlu kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Muğla Bodrum'da yaşayan Türk yüzücü Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada yüzerek geçti ve bunu gerçekleştiren en genç Türk yüzücü ünvanını elde etti. Peki Aysu Türkoğlu kimdir?

Aysu Türkoğlu kimdir aslen nereli kaç yaşında Aysu Türkoğlu Manş Denizini yüzerek geçti

Aysu Türkoğlu hayatı ve kariyeri araştırma konusu olmaya devam ediyor. Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk yüzücü ünvanını elde eden Aysu Türkoğlu 16 saat 28 dakikada geçti. Aysu'nun bu tarihi başarısının ardından başta Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu olmak üzere siyasiler sosyal medya hesapları üzerinden genç sporcuya tebrik mesajları gönderdi. Peki Aysu Türkoğlu kimdir?

Haberin Devamı

AYSU TÜRKOĞLU KİMDİR?

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçen en genç Türk sporcu olmayı, kendisinin ve Türkiye'nin adını tarihe yazdırmayı başardı.

Türkoğlu'nun Manş geçişi dün Türkiye saatiyle 12.02'de Dover'dan başladı. Bodrumlu yüzücüyü antrenörü Bengisu Avcı ve babası Mustafa Türkoğlu botla takip etti. Çok yönlü akıntılar ve dalgalarla mücadele eden genç yüzücü, Manş geçişini 16 saat 28 dakika sonunda Fransa'nın Cap Gris-Nez kıyılarında bitirdi.

Rekora imza atan yüzücü, gözyaşlarına engel olamadı. Yüzücünün 16 saat boyunca kulaç attıktan sonra tekneye çıktığı anlar sosyal medya hesabından da yayımlandı.