Bilgi Rehberi Noter Ücretleri 2024: Vekaletname, Pasaport, Araç Satış Noterlik Ücreti Ne Kadar Oldu?

Noter Ücretleri 2024: Vekaletname, Pasaport, Araç Satış Noterlik Ücreti Ne Kadar Oldu?

05.01.2024 - 16:58 | Son Güncellenme:

Noterler kişiler arası yapılan işlemleri hukuki ve güvenli çerçevede yaparak resmiyete kazandırırlar. Araç alım satım işlemleri, tapu devri, tespit işleri, vasiyetname ve ölüme bağlı diğer işlemlerle birlikte tebligat işlemlerinden sorumlu olmaktadırlar. Günümüzde pek çok insanın uğrak noktası olan noterlerde işlem yaptırmak için belli bir miktar ücret ödemek gerekir. Bu kapsamda en çok araç satış ve ev satış işlem ücretleri merak edilir. Noter, vekaletname, pasaport ve araç satış ücretleri ne kadar oldu? 2024 noter ücretleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Noter Ücretleri 2024: Vekaletname, Pasaport, Araç Satış Noterlik Ücreti Ne Kadar Oldu

Noterler araç satış ev satışı, emanet işlemleri, tespit işleri, vasiyetname ve ölüme bağlı diğer işlemlerle birlikte tebligat işlemleri için hemen hemen herkesin kapısını çaldığı kurumlardan birisidir. Ancak noterde yapılan işlemlerin bir bedeli vardır. Bu kapsamda en çok merak edilen başlıklar arasında noter ücretleri gelir.

Haberin Devamı

Noter Ücretleri 2024

Bu yıl noter kağıtları 87 TL, beyanname 87 TL, protesto, vekaletname, resen senet 174 TL, ikamet izni 565 TL, sürücü çalışma belgeleri 990 TL, motorlu araç tescil belgesi 885 TL, iş makinesi tescil belgesi 740 TL, banka çekleri 55 TL, mavi kart 130 TL, yabancı çalışma belgesi 565 TL, çalışma izni muafiyet belgesi 565 TL bedelle verilecek.