Bilgi Rehberi TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİR Mİ? 2022 TOKİ evleri için kira ve satış yasağı var mı?

TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİR Mİ? 2022 TOKİ evleri için kira ve satış yasağı var mı?

15.09.2022 - 17:59 | Son Güncellenme:

TOKİ başvuruları bugün başladı. Ekim sonuna kadar devam edecek olan TOKİ başvuruları hakkında peş peşe sorular geliyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, TOKİ'den ev sahibi olduktan sonra ev kiraya veriliyor mu, TOKİ evleri sonradan satılabilir mi öğrenmek istiyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e cevapladı.

TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİR Mİ 2022 TOKİ evleri için kira ve satış yasağı var mı

TOKİ başvurularını tamamladıktan sonra kuradan da isminin çıktığını düşünen vatandaşlar, TOKİ'den ev sahibi olduğunda evlerin kiraya verilip verilmediğini bilmek istiyor. Aynı zamanda TOKİ evleri satılabilir mi büyük merakla araştırılıyor. İşte sorunun en net yanıtı TOKİ Başkanı Ömer Bulut'tan geldi.

Haberin Devamı

TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİYOR MU, TOKİ EVLERİ SATILABİLİR Mİ?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e cevapladı:

"Borcu bitmeden satamazsın. Borcunu kapatma imkanı vermediğimiz sürece borcunu kapatıp da satamaz aslında. Yani dolayısıyla biz belki 3-4 yıl boyunca borcunu kapatmasına müsaade etmeden biz o satış yapma imkanını elinden alacağız.Burada esas olan şey "Evin yok, evinde otur." Hatta burada önceden kiralama hakkı vermiyorduk ama burada dedik ki; alan kişi kiraya versin belki başka şehre taşınır, başka bir semte taşınır. Evi yoktu, kendisi de bir başka yere gittiği zaman kiraya gidecek."

Yazarlar