Trafik Cezaları 2024 Asker Kaçağı Cezası Ne Kadar? Askerlik Yoklama Kaçağı Para Cezası Nereye Ödenir?

2024 Asker Kaçağı Cezası Ne Kadar? Askerlik Yoklama Kaçağı Para Cezası Nereye Ödenir?

09.01.2024 - 13:20 | Son Güncellenme:

Ülkemizde erkek kişiler için askerlik çağı 21 yaş olarak belirlenmiştir. 21 yaşını dolduran kişiler askere en yakın askerlik şubesi tarafından askerlik hizmetine çağrılırlar. Askerlik hizmeti her Türk vatandaşı erkek bireyler için zorunludur. Kimi durumlarda ise askerlik tarihi geldiği halde unutan veya tecil ettirmeyen kişiler için yoklama kaçağı muamelesi yapılmaktadır. Asker kaçağının cezası bulunmaktadır. Peki, 2024 asker kaçağı cezası ne kadar? Askerlik yoklama kaçağı para cezası nereye ödenir? İşte tüm bu soruların detaylarını derledik.

2024 Asker Kaçağı Cezası Ne Kadar Askerlik Yoklama Kaçağı Para Cezası Nereye Ödenir

Asker kaçağı cezası 2024 yılında düzenlenmiştir. Ve yoklama da kaçak gözüken kişiler para cezası ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Yoklama kaçağı yaşayan kişiler asker kaçağı olarak aranmaya düşmektedir.

Haberin Devamı

2024 Asker Kaçağı Cezası Ne Kadar?

Yoklama kaçağı, askerlik çağına gelmesine rağmen tecil işlemlerini yerine getirmeyen kişileri ifade etmektedir. Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 32,18 Türk Lirası, yakalananlar ise 64,37 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır. 

Askerlik Yoklama Kaçağı Para Cezası Nereye Ödenir?

Askerlik yoklama kaçağı cezasına maruz kalan kişilerin en çok araştırdığı konulardan birisi de cezanın nereye ödeneceğidir. Asker yoklama kaçağı cezası vergi dairelerine ödeme yapmak mümkündür. Ayrıca e-devlet üzerinden de bu ceza bedeli yine ödenmektedir. 

 

Yazarlar