Bilgi Rehberi YKS SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? YKS (TYT-AYT-YDT) sonuç tarihi ne zaman, hangi gün?

YKS SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? YKS (TYT-AYT-YDT) sonuç tarihi ne zaman, hangi gün?

10.07.2022 - 18:05 | Son Güncellenme:

YKS sonuçları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Üniversite sınavına katılan adaylar, YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak öğrenmek istiyor. Aynı zamanda YKS sonuçları sorgulama 2022 ekranı hangi sayfa merak ediyor. ÖSYM tarafından uygulanan TYT, AYT ve YDT başarı puanları için tarih verildi. İşte üniversite adaylarının sabırsızlıkla öğrenmek istediği o tarih ve sonuç sayfası...

YKS SONUÇLARI ne zaman açıklanacak YKS (TYT-AYT-YDT) sonuç tarihi ne zaman, hangi gün

11 Şubat - 7 Mart 2022 Tarihleri arasında YKS başvuru işlemleri alındı. Ardından 18 ve 19 Haziran günleri üniversite sınavı tamamlandı. 18 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT) uygulandı. 19 Haziran'da ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleşti. Bugünlerde ise YKS sonuçlarına yönelik araştırmalar hız kesmiyor. ÖSYM, YKS sonuçları tarihini duyurdu. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları sorgulama ekranı hangi sayfa?

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI 2022 EKRANI HANGİ SAYFA?

YKS sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresi üzerinden duyurulacak.

YKS SONUÇLARI SORGULAMA 2022 EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2022 Yılının üniversite sınavı YKS sonuçları henüz açıklanmadı.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

Sınav Sonuçları Nasıl Duyurulacaktır?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı
TYT puanı ve başarı sırası varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları
Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Haberin Devamı

YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU

2022-YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yapılacak yerleştirmede bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutulacaktır. Bu kontenjan ve koşullar “2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda yer alacaktır. Adaylar kılavuza 2022 Haziran ayının son haftası içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Yazarlar