İstanbul BİLİC: “BU TAKIM TAKDİR EDİLMEYİ HAK EDİYOR”

BİLİC: “BU TAKIM TAKDİR EDİLMEYİ HAK EDİYOR”

08.04.2014 - 15:46 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, siyah-beyazlı takımın takdir edilmeyi hak ettiğini söyledi.

BİLİC: “BU TAKIM TAKDİR EDİLMEYİ HAK EDİYOR”


Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, basın mensupları ile gerçekleştirdiği sohbet toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Yönetimin Ağustos’ta tamamlanacak yeni stat için yıldız oyuncu transfer etme isteğine sıcak bakan Bilic, "İstediğimiz bir tarzda yıldız oyuncu gelirse bundan memnun oluruz. Takımda bazı değişiklikler yapmayı planlıyoruz ama takımı tamamıyla değiştirmeyi planlamıyoruz. Her takım gibi bizde iyi giden takımı geliştirmeyi planlıyoruz. Kesinlikle takımın tamamını değiştirecek hamleler yapmayacağız. Hali hazırdaki takım gerçekten takdir edilmeyi hak ediyor, bu iyi iş çıkaran takımda bazı değişimler ve dönüşümler yaparak sezondan sezona kendini geliştirecek takım oluşturmayı istiyoruz" dedi.


“TRANSFER DÖNEMİ İÇİN İYİ BİR HAZIRLIK YAPIYORUZ”
Yabancı transferi için Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kesin kararının planlamada etkili olacağını belirten Hırvat teknik adam, "Yabancı kuralı henüz kesinleşmedi. Bazı seçeneklerden bahsediliyor. Bizim hazırlığımız daha az yabancının kullanılabileceği bir kural olacak muhtemelen. Mutlaka transfer döneminde aktif olmaya çalışacağız. Birkaç yabancının sözleşmesi bitecek. Ama bu demek değil ki tamamı kulüpten ayrılacak. Bazı oyuncular kulüple gerekli anlaşmayı sağlarsa kalabilirler. Hem Türk, hem yabancı oyunculara yöneleceğiz transferde. İsteriz ki, bunların tamamı dünya klasmanında olsun, ancak takdir edersiniz ki bu mali konulara bağlı ve pozisyonlara bağlı. Bizim istememiz futbolcunun istemesi ve mali konular önemli. İyi giden takımı geliştirmeyi planlıyoruz. Transfer döneminde aktif olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı


“DAHA ÖNCE HEP ALEYHİMİZE YAPILAN HATALARDAN BAHSEDİYORDUK”
Kayserispor maçında rakiplerinin iki penaltısının verilmemesi eleştirisine ise Bilic şunları söyledi:
"Maçı tekrar izledim. Üç penaltı, bir kırmızı kart itirazı var. Bana kalırsa hiçbiri için penaltı verilmez. Ama sadece İsmail'in pozisyonunda penaltı olabilir çünkü futbolcu hareket halinde. Bu pozisyon bizim aleyhimize olsa ben penaltı isterdim. Kırmızı kart pozisyonunda da haklılar ama hakem o pozisyonda şanssızdı, tam göremedi. Kayserispor için üzülüyorum. Daha önce asistanım Posinecki çalıştırıyordu. İyi bir kadroları var daha iyi bir pozisyonda olmalılar. Bu sezon ilk kez bizim lehimize olan hakem hatalarından bahsediyoruz. Daha önce hep aleyhimize yapılan hatalardan bahsediyorduk."

Haberin Devamı


“DANY HAKİKATEN İYİ BİR PROFESYONEL”
Dany konusunda en başından beri özellikle medyada yanlış bir algı oluşturduğunu vurgulayan tecrübeli teknik direktör, “Transferde bir stopere ihtiyacımız vardı, seçeneklerimiz de sınırlıydı. Dany en makul görünen seçenekti. Dany hakikaten iyi bir profesyonel. Elinden gelenin en iyisini yapıyor. Onun pozisyonundaki oyuncular için zorlayıcı bir taraf var. Kaleci ya da stoper olduğunuzda bir hatanız çok pahalıya mal olabilir. Bir taraftan da şimdiye kadar gösterdiği performanslar benim için oldukça tatmin edici. Dany, ne Slaven Bilic'in ne Önder Özen'in ne de başkasının oyuncusu, Dany Beşiktaş'ın oyuncusu. Asla ve asla kibirli davranan bir oyuncu değil. Tavrıyla ilgili hiçbir olumsuzluk yok. Elinden geldiğince uzlaşmacı davranıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


“KARTAL PENÇESİNİ YAPMAK BİLE BİZİM İÇİN AVANTAJDIR”
Galatasaray - Fenerbahçe maçı öncesi sarı-kırmızılı taraftarların ilgisinden memnun olduğunu belirten Bilic, “Diğer takımların taraftarlarıyla bir araya gelmek, onlarla konuşmak ya da fotoğraf çektirmek istediklerinde onlarla bir araya gelmek benim için gerçekten memnuniyet verici. Beni sevmelerinden, bana ilgi göstermelerinden memnun olurum. Oralara gitmemek, onların bu isteklerini geri çevirmek beni daha sıkı bir Beşiktaşlı haline getirmez. Nihayetinde bir savaşta değiliz, burada bir oyun oynuyoruz, İkinci Dünya Savaşı'nda değiliz, karşımızdakiler de Almanlar değil, rakip halinde olduğumuz takımlar ve kulüpler. Belki bunu söylemek bile ayıp ama Beşiktaş'a sadakati tartışılmayan bir hoca olarak, rakiplerin evlerine gittiğinizde onların taraftarlarını görmezlikten gelmek, sizi Beşiktaş'a daha sadık bir hale getirmez. Kartal pençesini yapmak bile bizim adımıza bir artıdır, avantajdır” dedi.


“ZEMİN ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ”
Takımdaki sakatlıkların had safhaya ulaşmasını zemine bağlayan Slaven Bilic, "Sağlık ekibi ile sürekli görüşüyoruz. Sakatlıkları kendi aramızda tartışıp değerlendiriyoruz. Ama bunu sürekli gündeme getirmek oynayan futbolculara saygısızlık olur. Sakatlıkların bir çoğu darbeye bağlı ve önceki sakatlıkların nüksetmesi ile oluşan sakatlıklar. Antrenman sahamızın zemini de ideal bir durumda değil. Zemin konusundaki sıkıntı geçen sezonda yaşanmış. 12 senedir kullanılıyor bu zemin ve ömrünü doldurmuş. Değiştirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.