İstanbul Bilim Ve Sanat Merkezleri Festivali

Bilim Ve Sanat Merkezleri Festivali

23.05.2017 - 12:48 | Son Güncellenme:

BİLSEM'e devam eden ve yıl boyunca geleceğe meydan okuyacak projeler üreten bin 200 çocuk festivalde icatlarını sergiliyor

Bilim Ve Sanat Merkezleri Festivali

İSTANBUL (AA) - Turkcell'in desteğinde gerçekleşen ve dün başlayan Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Festivali'nde bin 200 çocuk icatlarını sergiliyor.

Haberin Devamı

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Turkcell tarafından düzenlenen BİLSEM Festivali, Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün başladı.

Yurdun dört bir yanından gelen bin 200 öğrencinin yıl boyunca ürettiği geleceğe meydan okuyacak projelerini sergileme fırsatı bulduğu festival süresince çeşitli alanlarda onlarca atölye gerçekleştirilecek. Turkcell'in de 5 atölyesinin bulunduğu etkinlikte çocuklar, alanlarında uzman isimlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabilecek.

25 Mayıs'a kadar devam edecek festivalde, edebiyat seçkisi ile robot ve teknoloji turnuvaları (BİLROTEK), görsel sanatlar, geleneksel Türk sanatları, müzik, yazılım-bilişim, gökyüzü gözlem ve fotoğrafçılık atölye çalışmaları düzenlenecek. Atölye ve yarışmalar ile liderlik, bilim, edebiyat ve sanat söyleşileri de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Festival, görsel sanatlar ve fotoğrafçılık atölye çıktılarının sergilenmesi, öğrenci konserleri ve ödül töreniyle sona erecek.

Yazarlar