Dünya BILL CLINTON’IN GÖZÜNÜ MORARTTI!

BILL CLINTON’IN GÖZÜNÜ MORARTTI!

07.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Gizli Servis ajanı Gary Byrne, Beyaz Saray günlerini kitaplaştırdı. Byrne, Hillary Clinton’ın eşine fiziksel şiddet uyguladığını iddia etti

BILL CLINTON’IN  GÖZÜNÜ MORARTTI

ABD eski başkanı Bill Clinton döneminde, Beyaz Saray’da görev yapan Gizli Servis ajanı Gary Byrne, Demokrat Parti’nin ABD başkan adayı olmak için yarışan Hillary Clinton hakkında kitap yazdı. ‘Karakter Krizi’ isimli kitabı yazan Byrne, başkanlık seçiminde Donald Trump’ın rakibi olması beklenen Hillary Clinton’ın ‘kaba ve eşine karşı şiddet uygulayan’ biri olduğunu öne sürdü. Kitaba göre, Hillary Clinton, kocasına karşı şiddet uygulayarak eski başkanın gözünü morarttı. Kitaba göre, Beyaz Saray’daki güvenlik çalışanları Bill Clinton’ı, first lady’den korumak için güvenlik önlemleri almayı dahi görüştü. Kitabı, insanların seçimden önce gerçek Clinton’un gerçek yüzünü görmesi için yazdığını söyleyen Byrne, Clinton’ın kocası ve kızı Chelsea’nin aksine çok saldırgan ve çevresindeki insanları kendisinden ‘aşağı düzeyde’ gören bir kişiliğe sahip olduğunu öne sürdü.
Kitapta, Clinton’un kameralar önünde sürekli olarak gülümseyen ve nazik davranan bir insan olmasına karşın, kameraların kapandığı andan itibaren kabalaşan biri olduğu ifade ediliyor.
Lewinsky ‘tek vaka değildi’
Byrne, Bill Clinton’un Beyaz Saray’da stajyer olarak çalışan Monika Lewinsky ile seks skandalının ortaya çıkmasının ardından konuyla ilgili mahkemeye ifade veren Gizli Servis ajanları arasında yer alıyordu. 28 Haziran’da satışa çıkacak kitabında Bill Clinton’u Lewinsky’den başka bir kadınla ‘uygunsuz şekilde yakaladığını’ söyleyen Bryne, Clinton’un seçim kampanyasını baltalamayı amaçlayan bir ‘siyasi ajandaya’ sahip olduğu iddiasıyla eleştiriliyor. Bryne, “Hillary Clinton şimdi ABD Başkanlığı Demokrat Parti adına aday olmak istiyor fakat bu görevde hizmet etmek için gereken uyum ve mizaça sahip değil. Neredeyse herkese karşı kaba davranıyordu. Etrafında seni istemiyor ve ondan aşağıymışsın gibi davranıyordu” yorumunda bulundu.