Siirt Bilsem İçin Tarama Sınavı Yapıldı

Bilsem İçin Tarama Sınavı Yapıldı

26.02.2017 - 15:50 | Son Güncellenme:

.

Bilsem İçin Tarama Sınavı Yapıldı

SİİRT (AA) - Siirt Bilim ve Sanat Merkezinde öğrenim görmek üzere öğrentmenlerince aday gösterilen ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri, grup tarama sınavına katıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığınca, özel yetenekli öğrencilerin öğrenim gördüğü Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) öğrenci seçimi için yapılan grup tarama sınavı, Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı.

Sınavda, aday öğrenciler tablet bilgisayar üzerinden sorulan sorulara yanıt verdi.

Siirt Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hasan Basri Dede, yaptığı açıklamada, tablet bilgisayarlar üzerinden gerçekleştirilen sınavları başarıyla geçen öğrencilerin, daha sonra bireysel değerlendirmelere tabi tutulacağını belirtti.

Sınavlara okullardaki öğretmenleri tarafından aday gösterilen bin 3 öğrencinin katıldığını kaydeden Dede, şunları söyledi:

"Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle başlayan BİLSEM'e öğrenci seçim süreci, bu öğrencilerin grup tarama sınavlarına katılmalarıyla devam ediyor. Grup tarama uygulama sonuçları 14 Nisan'da bakanlığımızın internet sayfasından öğrenilebilecek."

Haberin Devamı

Dede, BİLSEM'e kesin yerleştirme sonuçlarının ise yapılacak bireysel değerlendirmelerin ardından 15 Temmuz'da açıklanacağını bildirdi.