Gündem Bin 750 kaçak göçmen yakalandı

Bin 750 kaçak göçmen yakalandı

02.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

AB ile mülteciler konusunda varılan anlaşma sonrasında önlemler artırıldı. Son birkaç gün içinde iki bine yakın göçmen Yunan adalarına gitmeden önce yakalandı. Biri asker 22 organizatör de tutuklandı

Bin 750 kaçak göçmen yakalandı

Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Zirvesi’nde, Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak AB’den Türkiye’ye 3 milyar Euro maddi destek verileceği açıklaması sonrası, önlemler artırıldı.

Haberin Devamı

Çanakkale il jandarma ekipleri, göçmen kaçakçılığını önlemek amacıyla kentte operasyon başlattı. 250 kişilik operasyon timi, önceki gün sabah saat 06.00’da kaçak geçişlerin en yoğun olduğu Ayvacık sahillerine operasyon düzenledi. Operasyonlarda, Midilli Adası’na kaçma hazırlığında olan ve bölgede arazilerde konaklayan 1491 kaçak yakalandı. Kırklareli’nde ise yasa dışı yollarla yurtdışına çıkmak isteyen 80 sığınmacı ve kaçak yakalandı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde de Yunanistan’a geçmek isteyen Pakistan ve Afganistan uyruklu 100 kişi yakalandı .

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, bir grubun Suriye’deki insanları para karşılığında Türkiye’ye getirdiği bilgisine ulaşan güvenlik güçleri çalışma başlattı. Eş zamanlı operasyonlarda 1’i asker 14 kişi gözaltına alındı. Ekipler, ilçede er asker olarak görev yapan ve kısa süren önce terhis olan bir kişiyi de yakalayarak Yayladağı’na getirdi. Adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden aralarında vatani görevini yapan ve terhis olan askerlerin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı. İzmir’de ise güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, yabancı kişileri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkaran 22 kişi yakalandı. Mahkemeye sevkedilen şüphelilerden 12 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, şişme botla denie açılan aralarında 3 aylık bebeğin de bulunduğu 57 Suriye ve Afganistan uyruklu kaçaklar kurtarıldı.

Midilli rotası halen işlek
Ülkelerindeki savaştan kaçarak yeni bir yaşam kurma amacıyla Avrupa’ya umut yolculuğuna çıkan sığınmacılar, Yunanistan’ın Midilli Adası’nı geçiş noktası olarak kullanmaya devam ediyor. Balıkesir’in farklı ilçelerinden botlara binen onlarca sığınmacıya adaya çıkışlarında gönüllüler yardımcı oluyor.

Yazarlar