Ekonomi Bina tamamlama sigortası devrede

Bina tamamlama sigortası devrede

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Genellikle ‘sat-yap’ yani ön ödemeli satış yöntemiyle gerçekleştirilen inşaat projelerinde finansal yapısı güçlü olan firmalar sıkıntı yaşamazken, güçsüz firmaların projelerini tamamlayamama riski bulunuyor. Bu nedenle geçmişte de örnekleri olan ‘konutzede’ler ortaya çıkıyor. Bunun üzerine harekete geçen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Mayıs 2014’te yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da ‘Bina Tamamlama Sigortası’nı hayata geçirdi.

Bina tamamlama sigortası devrede

Yaklaşık 3 yıl süren çalışmaların sonunda da Türkiye’de ilk bina tamamlama sigortası poliçesi düzenlendi. Bina Tamamlama Sigortası’nın Türkiye’deki ilk poliçesi, Rosenberg&Parker Türkiye’nin aracılığında bir sigorta şirketi tarafından Tepe İnşaat’ın İstanbul Ömerli’deki Tepe Aura Evleri projesi için imzalandı. Böylece Tepe Aura projesinden konut sahibi olmak isteyenler konutları teslim alıp alamayacakları endişesi yaşamayacaklar.

Haberin Devamı

Rosenberg&Parker’ın 2011’den bu yana faaliyette olan Türkiye ofisi, bina tamamlama sigortası kapsamında ilk poliçeyi imzaladı. Rosenberg&Parker Türkiye CEO’su Meltem Gezen, 3 yılı aşkın bir süredir mevzuatın hazırlanmasında Bakanlık ile, poliçe metinlerinin yazılmasında çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Şu anda 3-4 poliçe görüşmemiz daha başladı. Bina tamamlama sigortası için 2 yeni sigorta şirketi de hazırlanıyor” dedi.