Bingöl BİNGÖL’DE 3 BİN 500 BİSİKLET DAĞITILACAK

BİNGÖL’DE 3 BİN 500 BİSİKLET DAĞITILACAK

08.10.2015 - 15:15 | Son Güncellenme:

.

BİNGÖL’DE 3 BİN 500 BİSİKLET DAĞITILACAK

Sağlık Bakanlığı’nın, “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018” kapsamında Bingöl’de 3 bin 500 bisiklet dağıtılacak.
Sağlık Bakanlığı’nın sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında Bingöl’de bisiklet dağıtım töreni düzenlendi. Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programa, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyler, kurum amirler ve öğrenci velilileri katıldı.
Törenin ardından açıklamada bulunan Vali Köşger, proje kapsamında Bingöl’de 3 Bin 500 bisiklet dağıtılacağını söyledi. Köşger, “İlk 50 bisikletimizi bu okulda okuyan öğrencilerimize verdik. Hem bedenen hem zihnen sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için yürütülen bir çalışma bu. Bisikletin sağlıkla ilgili çok önemli bir katkısı olduğu gibi aslında bir hayat dersi de bir alettir. Bisiklete bindiğiniz zaman az da olsa pedala basmanız lazım, sürekli ileri doğru gitmeniz gereken bir spor aleti. Pedala basmayı bıraktığınız zaman, ilerlemeyi bıraktığınız an düşüyorsunuz. Hayatta böyle, gençlerimiz umarım hem bedenen hem zihnen hem de bu spor aletlerinden hareketle her gün gelişerek sağlıklı bir nesil olarak yetişecekler. Durak kaybeder, ilerlemek lazım sürekli. İnşallah daha güzel bir kuşak, daha bir güzel Türkiye, daha sağlıklı bir nesil için çalışıyoruz” dedi.

Yazarlar