Gündem Bir böbrek tek yürek

Bir böbrek tek yürek

27.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulan 40 yaşındaki Ali Duymaz, yıllarca kendisine uygun böbreğin bulunmasını bekledi.

Bir böbrek  tek yürek

Doku uyumu tespit edilen kardeşi son anda böbreğini ağabeyine vermekten vazgeçince Duymaz’ın yardımına eşi koştu.
Doktorların acilen böbrek nakli yapılması gerektiğini söylediği Ali Duymaz, kendisine uygun böbrek bulunamaması nedeniyle haftada 3 gün diyaliz seanslarına girmek zorunda kalıyordu. Eşi böbreğini vermek istedi ama o kabul etmedi. Dokuları uyumlu çıkan 8 kardeşinden biri ise ameliyat günü böbreğini vermekten vazgeçti. Eşi Emel Duymaz’ın ısrarına daha fazla dayanamayan Duymaz, 3 çocuğunun annesiyle birlikte Memorial Şişli Hastanesi’ne başvurdu. Böbrek Nakli Başkanı Doç. Dr. Burak Koçak’ın başkanlığındaki ekibin gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla eşinden alınan böbrekle yeni bir hayata ‘Merhaba’ diyen Duymaz, “Eşim bana önce birbirinden güzel 3 çocuk hediye etti. Hastalığım ortaya çıkınca benden çok o üzüldü. Sonunda beni ikna etti. Eşimin bu fedakarlığına söyleyecek bir söz bulamıyorum” dedi.
Hastalık nedeniyle organ bağışı ve naklinin önemini anlayan Duymaz çifti, taburcu edilir edilmez Sağlık Bakanlığı organ bağışı bölümüne başvurarak tüm organlarını bağışladı.