Teknoloji Bir fotoğrafçı Stranger Things'teki fotoğraf yüzünden Netflix'e dava açtı

Bir fotoğrafçı Stranger Things'teki fotoğraf yüzünden Netflix'e dava açtı

20.09.2018 - 15:14 | Son Güncellenme:

Bir fotoğrafçı Stranger Things'te kullanılan fotoğrafın kendisinden ait olduğunu ve izinsiz kullandığını söylemişti. O fotoğrafçı şimdi Netflix'e dava açıyor.

Bir fotoğrafçı Stranger Thingsteki fotoğraf yüzünden Netflixe dava açtı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bu yılın başlarında, Stranger Things'in izin alınmadan bir fırtına görüntüsü kullanmakla suçlandığı davayı hatırlıyorsunuzdur. Fotoğrafçı Sean R. Heavey o fotoğrafı çekti ve şu anda telif hakkı ihlali nedeniyle Netflix'e karşı dava açıyor.

Heavey, 10 Temmuz 2010'da, Hinsdale, Valley County, Montana yakınlarında bulunan ve The Mothership başlıklı fotoğrafı çekti.

Fotoğrafçı daha önce açıkladığı gibi, Stranger Things'teki özel sahnelerin ardında kendi çalışması olduğuna dikkat çekti. Heavey, Netflix'in ondan izin istemediğini iddia etti. Fotoğrafın herhangi bir ajansla lisanslanmadığı göz önünde bulundurulduğunda, bunu da satın alamazlardı.

Bu gerçekleştiğinde Heavey, Netflix ile temas kurdu. Ancak, "Benzer bir bulut oluşumu kullandılar" ve "O, genel olarak telif hakkı içeren fırtına bulutları değil" dendi.

Haberin Devamı

Sean Heavey, Great Falls'taki ABD Bölge Mahkemesine şikayette bulundu. Netflix'le konuyla ilgili birkaç kez temasa geçtiğini, ancak hak ihlalinde bulunan fotoğrafın kaldırılmasını reddettiğini iddia ediyor. Ayrıca, davada belirtilen miktar belirlenmemiş olsa da, tazminat ve yasal ücret talep ediyor.

Fotoğrafın Stranger Things havasına uyması için düzenlenmiş olmasına bakılmaksızın, çok fazla benzerlik var. Peki Heavey'in kazanma şansı var mı? Ne düşünüyorsunuz?