Gündem Bir günde 36 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Bir günde 36 PKK’lı etkisiz hale getirildi

29.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyinde yer alan Avaşin Basyan bölgesine düzenlenen hava harekatında 13, Van’ın Çatak ilçesi kırsalında düzenlenen hava harekatında 10, Hakkari kırsalına düzenlenen hava harekatında da 13 terörist etkisiz hale getirildi.

Bir günde 36 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak’ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinden alınan istihbarat sonucunda 08.45-09.05 saatlerinde hava harekatı düzenlendi. 13 terörist etkisiz hale getirilirken, PKK’nın kullandığı iki mağara, iki korugan, iki doçka mevzisi ve bir barınma alanı imha edildi.

İHA’lar tespit etti

Van’ın Çatak ilçesi Körüklü Vadisi’nde de insansız hava araçlarıyla tespit edilen 10 kişilik PKK’lı terörist gruba yönelik önceki akşam saat 22.15 sıralarında hava harekatı düzenlendi. F-16 savaş uçakları, teröristlerin bulunduğu bölgeyi bombaladı. Tam isabetle vurulan bölgede, teröristler etkisiz hale getirildi.

Hakkari’nin Yüksekova ile Şemdinli ilçesi kırsalında dün sabah saatlerinde insansız hava araçlarıyla tespit edilen 13 PKK’lı terörist düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirilirken, akşam saatlerinde de 3 PKK’lı terörist daha etkisiz hale getirildi.
Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda 28.05.2017 günü Kavaklı Köyü Armutlu Mezrası kırsal alanında tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan hava harekatı neticesinde en az 3 bölücü terör örgütü mensubu öldürüldü” denildi. Son operasyonla birlikte Hakkari’de dün etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 16 oldu.
Öte yandan Diyarbakır Valiliği, Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçeleri kırsalında PKK’ya yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle 4 ilçeye bağlı 59 köy ve mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan etti.
l ANKARA Milliyet, DHA, AA